Timișoara, grad de îndatorare sfidător… de mic!

La Primăria Timișoara a avut loc astăzi o dezbatere publică privind aprobarea contractării unui credit pentru investițiile publice locale și pentru refinanțarea unor împrumuturi pentru optimizarea serviciului datoriei.

Primarul Nicoale Robu a motivat necesitatea creditului: „Timișoara va fi capitală europeană a culturii în 2021. Pe dosarul de candidatură sunt asumate responsabilități în acest sens. Bugetul curent al unei municipalități nu poate acoperi sumele respective. Nevoile orașului sunt foarte mari în ceea ce privește investițiile.”


Rata de îndatorare a Timișoarei: sub 8%!

Nicolae Robu consideră că Timișoara se poate îndatora, având în vedere rata pe care a înregistrat-o administrația publică locală. „Avem o rată de îndatorare de sub 8%! Cea mai mică, cred, din țară. Şi, drept urmare, nu avem nicio problemă în a ne îndatora, fiind permise datorii de până la 30%, după cum bine știm”, a subliniat primarul Timișoarei.

Asociaţia Proprietarilor din Zonele Rezidenţiale cere transparenţă

Din punctul de vedere al acestei asociații, proiectul publicat pe site-ul Primăriei este incomplet. „Am fi dorit să găsim ceea ce este menționat în raportul de specialitate, graficul de rambursare pentru cele trei proiecte care se doresc refinanțate și pentru împrumutul care se dorește a fi luat”, a menționat o reprezentantă a Asociației Proprietarior din Zonele Rezindenţiale prezentă la dezbatere.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul Timișoarei a fost rugat ca analiza de consultanță să fie publicată pe site. Robu a spus că nu cunoaște regulile din domeniu, dar dacă nu există chestiuni de confidenţialitate, analiza va fi publicată.

De ce nu s-au făcut lucrări la Pasajul Solventul?

Primarul orașului de pe Bega a spus că nu s-a lucrat până acum la Pasajul Solventul pentru că administrația locală nu are proprietatea terenului. „Acolo era o interdicție pusă de statul român. Astă-toamnă a dispărut interdicția. Am avut discuții cu reprezentații proprietarului. Ne-am înțeles să ne facă donația de rigoare, acum sunt în derulare ultimile operații și vom da drumul la proiect!”

Creditul pe care și-l dorește Primăria Timișoara va fi luat în urma unei licitații, la care vor participa diverse bănci și se va căuta o dobândă cât mai mică, după spusele lui Nicolae Robu.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/