Sărăcie națională! Primăria Lugoj a împrumutat Guvernul României cu 600.000 de lei!

Consiliul Local al municipiului Lugoj a validat, în ultima ședință, o nouă rectificare bugetară, prin care să aloce suma de 355.000 de lei pentru a completa plata salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap pe luna noiembrie. Și nu este un caz singular…

Banii ar fi trebuit să vină de la Guvern care, conform legii, trebuie să asigure 90% din plata asistenților. Doar diferența de 10 procente provine de la bugetul local.


„Suma necesară pentru un an de zile de la bugetul de stat este de 9,2 milioane de lei, deci bugetului local i-ar reveni 920.000 de lei. Până la această dată avem 1,7 milioane de lei plătiți din bugetul local, aproape dublu din cât trebuia să plătim. Urmează ca Guvernul României, prin Direcția Finanțelor Publice, să înapoieze bugetului local cei peste 600.000 de lei”, spune primarul Francisc Boldea.

Administrația lugojeană a făcut toate demersurile către Direcția Finanțelor Publice Timiș, însă a primit doar 43.000 de lei de la Consiliul Județean în aceste zile, o sumă cu mult mai mică față de necesarul de 355.000 de lei.

Primarul Boldea își dorește ca Guvernul să înapoieze cât mai rapid banii, mai ales că Primăria Lugoj a făcut, conform spuselor sale, șase demersuri pentru acest lucru.

Problemele cu întârzierea finanțării asistenților persoanelor cu handicap nu sunt noi. În lipsa banilor de la centru, aceste fonduri devin o problemă spinoasă pentru „echilibristica” de final de an a bugetului local.