Arici pe portofel! Lugojenii uită să-și plătească datoriile, mai ales când vine vorba de utilități

Societatea de apă-canal din Lugoj are de recuperat sume uriașe de la asociațiile de proprietari din oraș, însă de pe lista datornicilor nu lipsesc nici agenții economici sau populația de la case. Restanțele acumulate de către toți aceștia însumează peste 600.000 de lei, iar operatorul de apă-canal a inițiat mai multe acțiuni de recuperare a creanțelor, în prima fază fiind trimise somații de plată.

„Măsurile sunt necesare, deoarece ne confruntăm la rândul nostru cu datorii către firmele furnizoare. Cei care nu plătesc în urma somațiilor, vor fi debranșați, urmând ca la rebranșare să plătească o taxă de 1.040 de lei. Având în vedere obligativitatea montării de contoare, vom continua controalele la consumatorii de la case și ne vom ocupa în continuare de instalarea acestor dispozitive. Toate sumele restante pe care le recuperăm, merg spre plata furnizorilor de combustibil, energie electrică și altele”, a declarat Florin Iovescu, director interimar al Meridian 22.

Topul datornicilor este condus de către asociațiile de proprietari, care au restanțe de aproape 300.000 de lei. Aici se detașează Asociația 1 din Micro III, împotriva căreia a fost deschisă acțiune în instanță pentru suma de 257.522 lei. Lugojenii de la case sunt datori cu peste 130.000 de lei, iar cei de la bloc au de plătit aproape 75.000 de lei. Nici agenții economici nu sunt mai buni plătitori, aceștia având de dat peste 120.000 de lei pentru apa consumată.

În momentul de față, datornicii cu facturi mai vechi de 90 de zile, care sunt în relație contractuală cu operatorul de apă-canal al municipiului Lugoj, reprezintă 20% din totalul consumatorilor.