Primarul din Grădinari, condamnat în scandalul fondurilor APIA!

Instanța s-a pronunțat ieri în cazul primarului din Grădinari, Ion Moșoarcă, acesta fiind condamnat la ani buni după gratii. Acuzat de luare de mită, fals în acte și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, edilul-șef nu are nimic de comentat.

Ion Moșoarcă, unul dintre edilii-șefi cărășeni implicați în fraudele care au dus la condamnarea fostului șef APIA, a reprezentat un nume cu greutate în probele care l-au băgat în pușcărie pe Romică Anculia.

Edilul-șef de la Grădinari a fost găsit vinovat în cazul unuia dintre dosarele APIA pentru fraudarea fondurilor europene destinate subvențiilor în agricultură.

Chiar dacă pentru infracţiunea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni acesta a fost achitat de către instanța de judecată, sentința nu a fost la fel de blândă și în cazul celorlalte două infracțiuni pentru care primarul a fost găsit vinovat.

CITEȘTE ȘI: ROMICĂ ANCULIA A ADUS DNA-UL LA PRIMĂRII

Este vorba despre infracțiunile de luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru care instanța a decis ieri să îl condamne pe Ion Moșoarcă la trei ani de închisoare. De asemenea, se va confisca de la primar suma de 15.000 lei. Mai mult decât atât, edilul-șef din Grădinari este obligat să plătească statului 3.000 lei cheltuieli judiciare.

Contactat de redactorii Express de Banat, Ion Moșoarcă a preferat să nu comenteze nimic pe această temă. „Nu am nimic de comentat, aceasta este sentința și o admitem”, a menționat acesta.

CITEȘTE ȘI: ROMICĂ ANCULIA A SCĂPAT IEFTIN

Edilul-șef de la Grădinari are o perioadă de zece zile pentru dreptul de apel. În caz contrar, sentința pronunțată ieri de către instanță va deveni definitivă.

Foto: primariagradinarics.ro