Romică Anculia a scăpat ieftin!

explo 1000x200

După ce pedeapsa din celebrul dosar în care a fost inculpat alături de împăratul Simi a fost de 6 ani de închisoare, fostul director de la APIA scapă ieftin în celelalte cauze în care sunt vizați mai mulți primari din Caraș-Severin.

Magistrații Tribunalului Arad l-au condamnat ieri pe Romică Anculia la un an și jumătate de închisoare în dosarele în care acesta este inculpat alături de foști sau actuali primari ai comunelor: Marga, Grădinari, Forotic și Armeniș. Mai mult decât atât, în dosarul în care figurează și edilul-șef al comunei Armeniș, Ioan Vetreș, șeful APIA, denumit generic de procurori „seniorul feudal”, a primit doar șase luni de închisoare pentru trafic de influență.

Acuzele care i se aduc sunt de luare de mită și trafic de influență. În ce privește dosarul principal, în care numele său apare alături de cel al împăratului Văii Bistrei, Iancu Simion Simi, acesta este încă pe rolul instanțelor de judecată. Pedeapsa pe care a primit-o în cauza respectivă este de 6 ani, însă soluția definitivă o vor formula judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În final, toate pedepsele lui Romică Anculia se vor contopi, iar acesta o va executa pe cea mai mare dintre ele.

banner 970 x 250