Sesizare la poliție pentru „scurgerile” din buget

După ce, la preluarea mandatului, edilul-șef al orașului Moldova-Nouă a sesizat mai multe nereguli legate de modul în care a fost cheltuit banul public în perioada 2008-2012, acum, șeful executivului a trecut la îndreptarea lucrurilor.

Primarul din orașul Moldova-Nouă își dorește un buget ca la carte, astfel că este hotărât să facă ordine în Primărie. Acesta susține că a găsit „scurgeri” nejustificate de fonduri în perioada 2008-2012, motiv pentru care a decis să le facă dreptate locuitorilor. „Vorbesc aici despre facturi imense la telefonie, despre o supradimensionare a aparatului administrativ, despre bani care au ieșit din buget și nu se regăsesc în investițiile făcute la Moldova-Nouă. Nu este firesc să plătească oamenii pentru toate acestea”, a declarat edilul-șef, Matei Lupu. Pentru ca lucrurile să se îndrepte, primarul dorește să intre în legalitate și să își înceapă mandatul în condiții cât mai bune. „Am fost deja la Poliția Economică, unde am sesizat tot ceea ce am depistat la Primărie. Să vedem ce decizie iau domniile lor, după care mai putem vorbi despre capitolul cheltuieli în mandatul trecut”, a subliniat edilul-șef.

Investiții „zero” la Moldova-Nouă
Primarul Matei Lupu crede că este inadmisibil stadiul în care a găsit administrația și, dincolo de asta, modul în care investițiile au stagnat. Asta după ce, timp de patru ani, singurul proiect câștigat din bani europeni este cel de reabilitare a spitalului din oraș. „În plus, la capitolul deșeuri stăm extraordinar de rău. Dincolo de faptul că s-a închis haldina din localitate, firma care gestionează salubritatea nu a fost dotată nici măcar cu un utilaj care să transporte gunoiul la Reșița. Se știa de multă vreme faptul că în vara lui 2012 se închide vechea groapă din Moldova-Nouă, dar nu a interesat pe nimeni să ia vreo măsură, indiferent cât de mică să fi fost ea”, spune primarul revoltat.

Am fost deja la Poliția Economică, unde am sesizat tot ceea ce am depistat la Primărie, Matei Lupu, primar Moldova-Nouă

Comments

  1. claudia says:

    Să-ţi fie ruşine, primar de doi bani, să denigrezi un om deştept şi integru căruia nu-i ajungi nici la degetul mic. Acest om a reuşit să scoată oraşul Moldova Nouă din mocirlă, numai cine nu are ochi nu vede, l-a pus pe picioare iar acum ai venit tu să-l bagi iarăşi în mocirla că de la alegeri acest oraş a devenit o groapă mare de gunoi. Nu eşti in stare de nimic decât să urli şi să dai cu pumnul în masă iar administraţie ZERO. Îmi pare nespus de rău că am pierdut un primar adevărat, dar poate că acest oraş îşi merită soarta,dacă se complace în mizerie şi sărăcie,aşa să fie.Doar 4 ani mai trebuiau şi acest oraş ajungea un oraş modern şi european după cum începuse primarul Chisăliţă. Acum se va distuge tot cu ura şi invidia de care dă dovadă acest Lupu şi va ajunge o epavă a Clisurii. Păcat, mare păcat că nu s-a apreciat ce a făcut primarul Ion Chisăluţă. De acum vom îndura toţi,vom trăi în mocirla in care le place să trăiască celora care l-au votat pe e acest specimen de om care se pretinde primar. El nu ştie ce inseamnă PRIMAR , i-ar trebui mulţi, mulţi …ani să ia lecţtii de la un adevărat primar cum a fost CHISĂLIŢĂ.
    Felicitări DOMNULE PRIMAR CHISĂLIŢĂ PENTRU TOT CE AŢI FĂCUT !

  2. ILDIKO says:

    Tu LUPULE vorbeşti de scurgeri de fonduri?, tu vorbeşti de ilegalităţi?, tu care eşti într-o ilegalitate totală!. Să-ţi fie ruşine!, uită-te în primul rând în urmă , ce-ai făcut în 8 ani de zile? , ai furat !, ti-ai făcut casă!, ţi-ai luat maşini! ai trăit boiereşte, când alţii mureau de foame, ai bătut lumea intreaga în lung şi lat când alţii se chinuiau de pe o zi pe alta, SA-ŢI FIE RUŞINE!. Ai mare tupeu să te legi de un om corect şi deştept cum este primarul CHISĂLIŢĂ, tu eşti un NIMIC, un şmecher care şi-a urmat doar interesul lui uitând total de ceilalţi. Acum ai luat-o de la capăt, iar şantajezi investitorii, iar ceri facilităţi pentru orice……vrei să-ţi termini casa?, numai aşa îl laşi pe cel de la Zimnicea să-şi continuie afacerea in port?. Hai că nu suntem toţi idioţi, crezi că nu vedem, crezi că-ţi baţi joc de noi, . Osă avem şi noi ac de cojocul tău cât de curând şi atunci vom vedea cine râde mai bine.
    Asteapta-te la orice din partea celor pe care vrei sa-i linsezi, va urma ceva tragic daca nu te astamperi . O sa vezi.Te-am AVERTIZAT…..TI SE PREGATESTE CEVA LA CE NU TE ASTEPTI !