Moldova-Nouă,un singur proiect european accesat

Actuala administrație locală din Moldova-Nouă este hotărâtă ca în acest mandat să aducă la Primărie o echipă tânără, pentru ca oraşul să poată beneficia de bani europeni. Asta mai ales că, în momentul de față, localitatea a accesat un singur proiect european.

Banii europeni nu au prea ajuns la Moldova-Nouă în vechiul mandat! În momentul de față, în capitala Clisurii Dunării,doar un singur document scris a reușit să atragă fonduri pentru spitalul din localitate. „Proiectul vizează Spitalul Moldova-Nouă. Mai exact, este vorba despre reabilitarea policlinicii. Sunt mici probleme la el, dar constructorul își vede de treabă. Recent, am avut o discuție cu o echipă de tineri care lucrează pe așa ceva și dorim să dăm drumul unui bac transfrontalier. Acest proiect este derulat în parteneriat cu Consiliul Județean. Sper să rezolvam toate aceste lucruri și să dăm startul investițiilor într-un timp cât mai scurt”, a spus Matei Lupu, primarul orașului Moldova-Nouă.

Proiecte județene pentru oraș

Pentru ca infrastructura din localitate să se dezvolte, autoritățile județene au implementat proiectul ISPA, de schimbare a conductelor care alimentează cu apă orașul. „Pe listă este canalizarea și, cel mai important, avem nevoie de o stație de epurare, de tratare și de soluții pentru depozitarea gunoiului menajer”, a adăugat primarul Matei Lupu.