Primarul comunei Gârnic, sătul să mai facă şi munca altora

Cu aproape un sfert de secol în lumea politicului, edilul-șef al comunei Gârnic pare tot mai interesat de comunitatea pe care o păstorește și mai puțin de bagajele primarilor social-democrați pregătite pentru călătoria în PNL, unul dintre subiectele arzătoare ale momentului.

Viitorul și bunăstarea unei comunități reprezintă cele mai importante preocupări ale unui edil, elemente care, sigur, pot juca un rol definitoriu în trecerea unui primar de la un partid la altul – pare să dea de înțeles primarul Nicolae Tismănariu. Deși nu i s-a propus să părăsească familia social-democrată pentru alte formațiuni politice, mult mai ofertante, Tismănariu pare tot mai puțin interesat de macropolitică, binele cetățenilor pe care îi conduce ocupând prima poziție în detrimentul celorlalte lucruri.

„Nu am avut discuții pe tema plecării mele la alt partid. Merg mai departe pentru cetățenii comunei. Doresc să fac politica cetățenilor comunei Gârnic. Indiferent de culoarea politică, mă interesează binele comunității.”, a explicat șeful administrației publice locale din Gârnic.

Aceeași atitudine se aplică și în cazul unei posibile alianțe între PSD și Pro România: „Nu știu ce să spun de această reîntregire. Mă interesează strict politica la nivelul comunității pe care o conduc. Din câte știu, Pro România nu avea organizație la noi în comună, iar la județ, problema lor”.

Ținând cont de faptul că, în iarna lui 2019, Nicolae Tismănariu a făcut un pas în spate părăsind șefia organizației locale PSD Gârnic, se pare că nici în ziua de astăzi nimeni nu a venit în zonă pentru a face alegeri în acest sens, deși, în scurt timp, electoratul va fi din nou chemat la vot pentru a-și exprima opțiunea: „Nu a venit nimeni. A fost și problema pandemiei. Nu am discutat cu nimeni de la conducerea partidului. Politic, nu am discutat nimic în această perioadă”.

Referitor la conducerea organizației PSD Caraș-Severin, dacă ar fi să facă o analiză comparativă a deputatului Luminița Jivan și a actualul lider interimar, Silviu Hurduzeu, primarul comunei Gârnic a subliniat: „Nu știu încă nimic. Nu am discutat cu domnul Silviu Hurduzeu. Nu știu ce dorește să facă din acest partid, dar am făcut un pas în spate. Sunt prea bătrân să mai fac munca altora. Sunt interesat strict de comunitate, de proiectele care trebuie finalizate, dar și de cele care mai trebuie depuse”.