„Chisăliţă şi Sporea au nenorocit Dreapta din Moldova Nouă! Sunt nişte oportunişti politici care au ciopârţit Portul”

Creionarea orașului Moldova Nouă în nuanțe de gri în fața primarului Reșiței, Ioan Popa, și a candidatului PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, de către primii doi oameni aflați la cârma urbei în perioada 2008-2012, Ion Chisăliță și Ghiță Sporea, l-a determinat pe actualul șef al administrației publice locale de la Dunăre să deschidă cutia Pandorei și să atragă atenția că viitorul nu poate fi promițător când trecutul are rădăcini putrede.

Înstrăinarea patrimoniului orașului Moldova Nouă de către administrația Torma, precum și situația în care a ajuns Portul Moldova Veche, teme prezentate liberalilor Ioan Popa și Romeo Dunca de către fostul primar, Ion Chisăliță, și fostul viceprimar, Ghiță Sporea, cu ocazia vizitei efectuate la malul Dunării, nu denotă altceva decât povești de adormit copiii, în opinia lui Adrian Torma, social-democratul amintindu-le foștilor săi colegi de partid că, la peisajul actual pe care aceștia îl creionează ca fiind unul dezolant, au fost părtași atunci când în mâna lor se aflau frâiele orașului Moldova Nouă.

CITEȘTE ȘI: „Ioan Popa este prietenul meu! Cu domnul Dunca nu vreau să intru într-o discuţie puerilă. Ne desparte experienţa reală de administraţie publică”

„Cei care vorbesc acum, Chisăliță și Sporea, sunt cei care au pierdut lamentabil alegerile în 2012, în fața lui Matei Lupu, cei care au nenorocit Dreapta politică din Moldova Nouă, amândoi abandonând-o. Primul a plecat la Timișoara, unde, de fapt, a stat mai mult în viața lui decât la Moldova Nouă și acum, la final de carieră, din toate punctele de vedere, reapare fiind mânat de spiritul acesta de patriot local. Eu le doresc succes, doar că bat câmpii. Toți cei cei reclamă anumite lucruri să-și aducă aminte că acestea sunt de fapt consecința din perioada când conduceau Primăria și nu au fost în stare nici măcar să intabuleze terenurile Primăriei. Ei sunt cei care au făcut limitele cu Moldomin, care au ciopârțit zona Portului, Port pe care acum l-ar fi văzut făcut, dar nu poți să construiești pe un teren pe care nu îl ai în proprietate. Mare parte din terenul de la Desecare este al Moldominului, nu este al Primăriei Moldova Nouă, nici n-a fost. A fost până în 2008, când ei l-au predat Moldominului, așa că ceea ce povestesc ei acolo nu are nicio bază cu realitatea.”, a scos în evidență edilul-șef Torma.

Fără niciun gram de gentilețe, actualul șef al administrației publice locale de la Dunăre caută să le reîmprospăteze memoria celor doi, Chisăliță și Sporea, amintindu-le acestora cum aplaudau atunci când anumite proiecte au fost urnite din poziția cât încă era primar un liberal, iar acum, deodată, totul a fost trecut în plan bacovian. Faptul că jocul politic încearcă să scoată la iveală tot ce e mai rău, în contextul în care tot ce a fost ieri nu mai este astăzi, Torma nu poate prezenta cele prezentate decât sub forma oportunismului politic, oportunism care pare să-i caracterizeze pe foștii săi colegi de partid.

„Adrian Torma și administrația 2016-2020, care trei ani, să nu uităm, au fost în PNL, nu în PSD, au pus în valoare cele mai multe planuri sub cupola liberală, nu sub cea social-democrată. Acum vin și critică ce făceam atunci. Ei dau dovadă de tact politic, de bun-simț? De fapt se afundă într-o cloacă și într-o cocină. Acum nu sunt bun, dar acum trei ani am fost cel mai bun primar. Sunt niște oportuniști politici! S-au învârtit întotdeauna în jurul politicului. Ceea ce pot să le spun este că, dacă mă lasă în pace, mai rapid mă duc acasă decât cu înțepăturile astea, de copii mici, pe care le fac pe Facebook sau le declară voinicește. Sunt oameni care au fost aici și au pierdut. Dacă erau atât de buni amândoi, nu pierdeau în 2012.”, a mai ținut să scoată în evidență primarul orașului din Clisura Dunării.

Sursa foto interior: Facebook