Primarul Coilă are cu ce! Anul acesta mulțumește pe toată lumea

Veste extraordinară pentru locuitorii comunei Buchin. Bugetul localității a fost votat, iar sumele alocate sunt suficiente atât pentru plata susținerii asistenței sociale, cât și pentru cofinanțarea proiectelor pentru dezvoltare. Toate acestea, fără majorarea taxelor și impozitelor!

Primarul comunei Buchin, Gheorghe Coilă, este extrem de mulțumit de modul în care a fost construit bugetul local, banii fiind suficienți pentru toate planurile administrației din acest an. În condițiile în care mai toate primăriile se plâng de lipsa fondurilor și recurg la majorări de taxe și impozite pentru asigurarea funcționării instituțiilor publice pe care le conduc, edilul Coilă are banii și pentru salarii, și pentru plata asistaților sociali, și pentru cofinanțarea proiectelor în derulare,  iar toate acestea fără a împovăra contribuabilul.

Edilul de pe Valea Timișului ne-a precizat că valoarea bugetului aprobat de aleșii locali este de 5,6 milioane de lei, cu 400.000 de lei mai mult decât în 2018. Banii pentru compartimentul social provin de la Guvern, odată cu trecerea către primării a susținerii asistenței sociale, prevăzută de Legea 448/2006.

Bugetul este mai mare decât anul trecut, așa cum am preconizat, foarte mulți bani se vor duce către cofinanțarea proiectelor pe care le avem în implementare. Sunt proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii în satele aparținătoare și consider că, dacă licitațiile vor decurge fără cusur, atunci până în toamnă vom avea străzi asfaltate în satele aparținătoare. De asemenea, cu banii primiți de la Guvern și cu cei 10% de la Primărie ne încadrăm cu plata indemnizațiilor, atât cele ale persoanelor cu handicap, cât și cele ale asistenților acestora. Avem un număr de 36 de persoane la această categorie și banii ajung până la sfârșitul anului”, ne-a declarat primarul comunei Buchin, Gheorghe Coilă.

Administrația locală din Buchin se pricepe și la atragerea investitorilor, având în vedere că pe raza comunei își desfășoară activitatea cinci dintre cele mai mari companii din zona Caransebeșului. 

CITEȘTE ȘI: Comuna Buchin ia din nou fața municipiului Caransebeș la capitolul investiții