Comuna Buchin ia din nou fața municipiului Caransebeș la capitolul investiții

O nouă investiție se preconizează la Buchin, comună învecinată municipiului Caransebeș, ce poate aduce beneficii zonei gugulanilor din mai multe puncte de vedere. În principal se creează câteva zeci de locuri de muncă și, de asemenea, locuitorii din zonă nu ar mai trebui să bată drumul la Reșița sau Timișoara pentru a cumpăra materiale de construcții și cele de trebuință casei.

Primarul comunei Buchin ne-a precizat că zilele trecute reprezentantul firmei Pădure Fructe Prod SRL, însoțit de agentul imobiliar Viorel Murgoi, a solicitat un certificat de urbanism în vederea vânzării unui teren în suprafață de 3 ha către o companie care intenționează să construiască un magazin gen bricolaj:

Nu cunosc prea multe amănunte, însă am înțeles că s-au purtat tratative între administratorul firmei Pădure Fructe și investitori polonezi care doresc să-i cumpere un lot de teren pentru a realiza un magazin gen Dedeman. Pentru noi este o veste bună pentru că generează atât bani la bugetul comunei, cât și noi locuri de muncă”, ne-a declarat primarul comunei Buchin, Gheorghe Coilă.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Agentul imobiliar Viorel Murgoi, administratorul firmei SV Imobiliare, ne-a menționat că marți, 14 mai, s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare a 3 ha de teren la Drumul Național 6 de pe raza comunei Buchin, la intrare în municipiul Caransebeș: „Reprezentantul firmei Rom Profix a bătut palma cu administratorul SC Pădure Fructe Prod SRL, Fabbiani Emilio, pentru cele 3 ha de teren pe care se va construi o hală cu destinația magazin de materiale de construcții. Inițial, investitorul a dorit teren în Caransebeș, însă prețurile mult mai mici de la Buchin l-au atras mai mult. Investiția va demara imediat ce firma va primi autorizația de construcție din partea administrației publice din Buchin”, ne-a declarat Viorel Murgoi.

Agentul imobiliar ne-a mai precizat că investitorul este un concern germano-polonezo-român cu desfacere în Germania, Ungaria, Polonia, iar în România a deschis astfel de magazine în Oradea și Cluj-Napoca. De asemenea, de zona municipiului Caransebeș mai este interesată o firmă germană, ne spune Viorel Murgoi: „Am trimis mai multe oferte de teren din Caransebeș, dar și din Buchin la o firmă germană. Oamenii de afaceri vor să construiască o hală în vederea producerii de semiconductori. De asemenea, mai am solicitări pentru vânzarea de teren în vederea construirii unui magazin alimentar La Doi Pași și m-am gândit la zona Racoviță pentru că este un cartier în plină dezvoltare și nu există niciun supermarket acolo”, ne-a mai precizat Viorel Murgoi, administratorul firmei SV Imobiliare.

publicitate si promovare online banner maxagro