Muzeul Banatului oftează trist lângă centrul colorat al Timișoarei. Pavel Popescu, atac dur la adresa Consiliului Județean!

Muzeul Banatului se află într-o stare deplorabilă de ani întregi și e poate cel mai uitat obiectiv turistic major al capitalei Banatului. La câteva sute de metri e Piața Victoriei, centrul plin de viață al urbei de pe Bega. Vibrează zilnic de viață, iar turiștii și nu numai își fac poze sub umbreluțele colorate, însă nimeni nu își mai amintește și de impozantul castel medieval.

Pavel Popescu i-a atacat pe liderul CJT, Călin Dobra, și pe directorul muzeului, Claudiu Ilaș. „Au trecut peste trei luni de când am făcut cererea către domnul Călin Dobra și domnul Claudiu Ilaș, care atunci când a fost instalat a spus că vrea să intre în Muzeul Banatului și să vadă ce se întâmplă acolo. Asta vreau să-i spun și eu, că vreau să intru să văd ce se întâmplă acolo, cu un an înainte de Timișoara Capitala Culturală Europeană 2021. Le promit domnilor Dobra și Ilaș că, în ciuda ignoranței și impertinenței de a refuza dialogul cu un coleg, am să găsesc o soluție imediat după alegerile europarlamentare. Am să le arată timișorenilor ce a făcut PSD Timiș, pentru că nu mă refer la PSD în general, în acești 11 ani de zile în care singurul muzeu cu care orașul se poate mândri a ajuns într-o stare deplorabilă”, a precizat Popescu.

Deputatul spune că multe artefacte au fost deteriorate. „Sursele spun foarte clar că acolo au fost distruse artefacte din cauza neglijenței și a prostului management. Sunt aceste proiecte de reabilitare care nu s-au încheiat nici astăzi. Nu știu dacă acest muzeu va putea fi renovat complet până în 2021. Toți timișorenii merită să vadă modul în care, pe bani publici, niște oameni plătiți din bani publici își bat joc de clădirile orașului”, a mai spus Popescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Liberalul susține că va aduce bani de la Bruxelles pentru Muzeul Banatului. „Mă doare sufletul că în același timp nu vine niciun ban de la Ministerul Culturii pentru astfel de proiecte. Prioritatea mea va fi acest proiect al Capitalei Culturale Europene. Există alte surse de finanțare, le-am identificat și am început discuții cu cei de la Bruxelles”, a conchis Pavel Popescu.

Castelul Huniade, care găzduiește Muzeul Banatului, este cea mai veche clădire din Timișoara. Construit între 1308-1315 de Carol Robert de Anjou, regele Ungariei. După cutremurul din 1443, a fost reconstruit de Iancu de Hunedoara.

Sursa foto: libertatea.ro

banner 970 x 250