Vremea se strică în Banat! Un nou COD GALBEN de ploi intră în vigoare în doar câteva ore

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Vremea strică planurile celor care se află, la această oră, la grătar. Deși a fost cea mai caldă duminică din acest an, iar mulți bănățeni încă profită de vremea frumoasă, meteorologii anunță că, peste câteva ore, se schimbă foaia. 

Ne apropiem tot mai mult de vară, însă doar calendaristic. Deși ne-am bucurat de câteva ore de vreme bună în acest weekend, veștile meteorologilor strică tot. De la ora 16.00 intră în vigoare un prim cod galben, care va uda serios jumătatea de vest a țării, până mâine dimineață, la ora 6.00. „În Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50-60 l/mp”.

promovare banner maxagro

Mâine, la miezul zilei, un alt cod galben intră în vigoare și rămâne valabil până marți dimineață, la ora 6.00. De această dată, în Banat doar cărășenii vor fi afectați. „În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp”, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

publicitate tmc 640