Primarii din Timiș trebuie să raporteze spațiile identificate pentru centrele de vaccinare până la finalul săptămânii

Primarii localităților din Timiș au fost convocați, miercuri, la o ședință online cu privire la campania de vaccinare împotriva Covid-19 din județ. Edililor locali li s-a pus în vedere ca până la finalul săptămânii să transmită Prefecturii Timiș lista cu spațiile pe care le pun la dispoziție pentru vaccinarea populației împotriva noului virus. 

La nivelul județului Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare, situate în: Timișoara – 17 centre, Lugoj -2 centre, Sânnicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recaș – un centru, Buziaș – un centru, Dumbrăvița – un centru, Făget – un centru, Deta – un centru, Săcălaz – un centru, Ghiroda- un centru, Moșnița Nouă – un centru, Ciacova – un centru și Gătaia – un centru.

Unul dintre primarii prezenți la ședința online convocată de subprefectul Mircea Băcală a ridicat problema investițiilor pe care trebuie să le facă în unul din spațiile identificate pentru a găzdui centrul de vaccinare din localitatea pe care o conduce.

„Spre exemplu, la Săcălaz ne-au spus că au nevoie de o serie de investiții pentru a îndeplini condițiile din lege. Am identificat însă acea sală de sport care are toate condițiile. Trebuie doar delimitat un spațiu pentru cei care așteaptă, după vaccinare. Personalul în centre va fi asigurat de noi, fie prin voluntariat, fie prin medici rezidenți asistați de medici și asistente. Dotarea cu telefon, internet, a acestor centre, de către STS, durează câteva ore.”, a declarat subprefectul Mircea Băcală.

Alți primari au făcut și solicitări pentru centre mobile, astfel încât să poată fi imunizate toate persoanele care solicită vaccinarea și nu pot ajunge la centrele fixe.

Imediat după ce toate spațiile pentru centrele de vaccinare vor fi identificate, autoritățile trebuie să se preocupe de finalizarea dotărilor acestora. Prefectura trebuie să transmită o situație, la centru, cu aceste spații, săptămâna viitoare.

CITEȘTE ȘI: În județul Timiș vor funcționa peste 30 de centre de vaccinare anti-Covid-19! Lista localităților în care vor fi situate