Primăria Turnu Ruieni trage de timp și nu-i acordă toate drepturile salariale administratorului public

Dana Șandor, administratorul public al comunei Turnu Ruieni, dezminte informația că ar fi primit salariile din partea administrației publice locale. Ceea ce a plătit Primăria Turnu Ruieni a reprezentat, de fapt, contribuțiile la asigurările de sănătate și contribuții asigurări de salariat, iar ceea ce a primit a fost doar un rest de plată pentru anul 2019.

Administratorul public spune că face plângere la DNA pentru că reprezentanții Primăriei au adus înscrisuri false în instanță, la cele două procese câștigate până la urmă de ea după doi ani de judecată și, mai mult, au jucat ping-pong cu postul ei de administrator prin scoaterea din organigramă şi, ulterior, revenirea la forma inițială; ba i-au diminuat salariul, ba au încadrat-o cu studii medii.

Ce să spun… ce e la Turnu Ruieni nu am mai întâlnit niciunde! Mai întâi m-au dat afară, apoi am câștigat dreptul de a mă repune pe funcție cu salariile la zi. Apoi, după ce au scos postul din Organigramă, au revenit asupra deciziei printr-un proiect de hotărâre, dar au introdus perioada contractuală pe termen determinat până la 31 decembrie 2019, deși contractul meu la semnare este pe perioadă nedeterminată, apoi am amenințat cu plângere la DNA pe care o s-o și fac și au revenit. Acum sunt în concediu de odihnă pentru că până la urmă m-au repus pe funcție și beneficiez de concediu de odihnă pentru 2018 și 2019.”, spune Adina Șandor.

CITEȘTE ȘI: Primăria Turnu Ruieni, bună de plată! Din banii cetățenilor

celtic transilvania 1000x100px

Administratorul public al comunei Turnu Ruieni spune că din cei 180.000 de lei cât trebuie să primească pentru cei doi ani de zile în care s-a judecat cu Primăria, reprezentată de primarul Mihai Mărălescu a primit 5%, adică 5.010 lei, Primăria încercând prin toate mijloacele să nu-și achite datoria.

Mi-au fost diminuate drepturile salariale, apoi m-au încadrat cu studii medii, vă dați seama?! Mă dau afară, îți scot postul din Organigramă, apoi revin, pun clauza pe contract perioada determinată până la 31 decembrie 2019 și când mă reîncadrează o fac pe studii medii! E de râsu-plânsu. Mai mult, mi-au omis cam 2.000 de lei lunar la salariu prin ceva anexe la contract care vă dați seama că nu au existat la momentul semnării contractului. O să fac plângere la DNA  pentru toate documentele false prezentate. Am contestat acea decizie prin care Primăria mă anunța că mi-a plătit contribuțiile salariale și că îmi dă doar 5% din salariu, în baza unei Ordonanțe de Guvern, salariu pe care mi-l va eșalona pe 5 ani de zile.”, spune Dana Șandor, care va lua cu siguranță calea justiției.

Cu siguranță că procesul nu va dura tot atât de mult pentru că există deja precedentul unui astfel de caz la Curtea Constituțională și dacă se va soluționa favorabil va fi mai ușor pentru Dana Șandor.