Primăria Turnu Ruieni, bună de plată! Din banii cetățenilor

Primăria Turnu Ruieni s-a achitat la sfârșitul lunii ianuarie de fostul administrator public al comunei, Dana Șandor, care a câștigat cele două procese intentate Primăriei Turnu Ruieni. Pentru achitarea de Dana Șandor primăria Turnu Ruieni a plătit peste 100.000 de lei de la bugetul local, practic, din buzunarul contribuabililor.

Dana Șandor l-a acuzat pe primarul Mihai Mărălescu de destituirea abuzivă din funcția pe care am avut-o, șentința favorabilă fiind emisă de către Curtea de Apel Timisoara.

Am câștigat cele două procese astfel că Primaria va trebui sa îmi plătească toate salariile compensatorii indexate la zi cu, coeficientul de ierarhizare avut in momentul destituirii din funcție, conform organigramei de la acel moment dat, alături de toate creșteriile salariale apărute in ultimi doi ani pentru o persoana cu studii post universitare. Sper cu tărie și încredere faptul ca în urma solicitării mele a fii repusă pe funcție să nu mai am parte de surprize neplăcute cum am avut de-a lungul procesului prin înscrisuri falsificate de către angajații Primăriei și semnate de domnul primar. Acestea, bineînțeles sunt pe rol și fac obiectul unui dosar de clarificări.”, a declarat Dana Șandor.

Funcționarul public s-a trezit și cu alte probleme pe care, cel mai probabil, tot Instanța de Judecată le va rezolva:

Am solicitat în termen repunerea mea pe funcția anterioară și am primit dispoziția de începere a locului de munca la care ma voi prezenta pe postul de Administrator Public începând cu data 02.12.2019. O anomalie a mai apărut în această dispoziție în care mi se prezintă faptul ca ar fii apărut o anexă la contractul meu de muncă despre care nu am fost înștiințată și mi se comunica faptul ca în data de 31.12. 2019 se încheie contractul meu de management, în condițiile în care eu am avut un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Sper să nu fiu nevoită să acționez din nou în Instanță precum a făcut și domnul Romeo Dunca, Consiliul Local și implicit pe domnul primar. Se pare că povestea continuă cu acest individ.”, a mai spus Șandor.

Femeia mai spune că procesul s-a terminat după doi ani, timp în care i-au diminuat salariul cu aproximativ 2.250 lei.

„O vom rezolva în Instanță și pe asta pentru ca nu vreau sa îmi fie datori cu niciun ban. Au ajuns angajați acolo nepoți, prieteni, dușmani intr-un număr exagerat pentru comună dar nu asta e problema mea. Acum încă trăim vremuri grele în care mediocritatea, prostia, infatuarea conduc.”, spune Dana Șandor.

Am încercat să luăm legătura cu primarul Mihai Mărălescu, însă nu a răspuns apelului nostru telefonic.