Bugetul Reșiței, exact ca vorba bunicii primarului Popa: „E bun și așa rău cum îi!”

De două ori mai multe investiții decât anul trecut va permite bugetul local al municipiului Reșița în 2020, un buget aprobat fără niciun fel de comentariu din partea opoziției.

„Avem un buget cu 43% mai mare decât cel de anul trecut în zona de investiții. Se cifrează în jurul valorii de 85 de milioane de lei. Anul trecut erau vreo 40 și ceva, preponderență în fonduri europene, dar sunt și PNDL-uri. Sunt fonduri nerambursabile asta e important. Din bugetul local ne-am propus mai multe lucrări, spre exemplu, vrem să facem zona de parcare din spatele blocului potcoavă, pe care o tot dorim de vreo doi ani de zile, dar acum realmente o să o facem pentru că avem resurse. E o suprafață foarte mare de teren impermeabilizată, adică betonată, și vrem să o spargem și să o permeabilizăm, să punem pavele care să dreneze apa pluvială, apa de la ploaie, apa meteorică. Vom avea plasate containerele de gunoi subterane, copaci în zona respectivă ca să coborâm temperatura pe timp de vară. În acel bloc locuiesc circa 1.200  de persoane, echivalentul a două comune din județul Caraș-Severin. Cred că oamenii ăia merită niște condiții mai civilizate de trai. Evident că avem proiecte în tot orașul pentru că încercăm să dezvoltăm sau să investim eterogen astfel încât toată lumea să beneficieze cât de cât de ceea ce oferă bugetul Reșiței”, a declarat primarul Nelu Popa. 

Bugetul total al Reșiței pentru anul 2020 este de 241.901.920 lei. E vorba de o creștere cu 24 la sută față de anul precedent. 57 de procente din buget au fost alocate investițiilor. De asemenea, o creștere semnificativă față de 2019!

celtic transilvania 1000x100px

Îmbucurător este că am reușit aproape să dublăm bugetul de investiții, de la 79.426.430 lei în 2019, la 140.450.260 lei anul acesta. Diferenta este făcută de fondurile nerambursabile atrase în ultimii ani, fonduri europene în mare parte, dar și fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Este un lucru încurajator, care se va simți în investițiile pe care le vom derula în acest an. În 2016, când am preluat funcția de primar, bugetul de Municipiului era de aproximativ 120/140 milioane lei, iar procentul dedicat investițiilor nu depășea 30% – Nelu Popa, primarul municipiului Reșița