Suflete rătăcite în PNȚCD! „O fi vreun dement!”

Primarul Reșiței a ironizat încercarea țărăniștilor din Reșița de a-l pune într-o lumină proastă, aceștia întrebând insinuant dacă nu cumva afacerea sa otrăvește pârâul de pe Valea Domanului. 

„Poluare criminală la Reșița! Domnule Popa, nu este cumva de la clădirea dumneavoastră aflată în construcție? Cine este autorul? Despre ce soluții este vorba? Presa tace. De ce? Câinele de paza al democrației a murit!”, au alertat liderii PNȚCD Reșița populația după ce o substanță roșiatică a colorat pârâul care se varsă în Bârzava, atașând și o fotografie în care e făcută legătura dintre pârâu și proiectul imobiliar în care primarul e acționar, posibilul poluator.  

Nelu Popa n-a rămas dator. A oferit și a căutat în același timp răspunsuri. „Unii și-au imaginat că am deschis abator în blocul pe care îl construim, că tăiem porci acolo și dimineața dăm drumul la sânge să curgă pe Bârzava la vale. Suflete rătăcite!”, le-a răspuns Popa în stilu-i caracteristic țărăniștilor. 

Revenind la substanța care colorează apa, primarul Reșiței spune că a făcut o comisie cu Aquaaraș și cu Apele Române. „Încercăm să identificăm ce s-a întâmplat în 13 și 14 februarie, săptămâna trecută au fost înregistrate din nou aceleași poluări cu substanță de culoare roșiatică. S-au făcut și analize de laborator, am înțeles de la cei de la Aquacaraș că, în data de 13, în stația de epurare Reșița am realizat o poluare masivă de aproximativ patru ore, cu o substanță care în urma analizelor de laborator are în componență crom hexavalent. Adică o substanță toxică pentru procesul biologic de epurare cu micro organisme, substanță care se folosește mai ales în industria textilă.  Asta e ceea ce au identificat. Poate să fie de la un agent economic. Nu e exclus să fie vreun nebun care are câțiva litri de substanță și se joacă. Poate să fie vreun dement de ăsta, habar nu am. Sper ca cei de la Apele Române împreună cu echipa noastră și cu Aquacaraș să identifice cât mai repede ce s-a întâmplat sau ce se întâmplă”, a explicat Popa.