Caransebeșul are un buget de peste 60 de milioane de lei și un excedent bugetar de care Felix Borcean a aflat târziu

Bugetul municipiului Caransebeș a fost aprobat de către consilierii locali așa cum l-a propus primarul Felix Borcean, fără niciun amendament și în absența directorului economic Horia Irimia pentru prima dată în mandatul primarului, care parcă a răsuflat ușurat.

Valoarea bugetului de ridică la puțin 64 de milioane de lei, din care bugetul de salarii este de 30%. De asemenea tot 30% din buget, adică în jur de 20 de milioane de lei se vor cheltui pe investiții în 2020, multe dintre ele deja aflate în derulare și altele noi.

„Avem proiecte pe fonduri europene în derulare cu sume importante. Ca o detaliere 1,4 milioane de lei sunt alocați finalizării lucrărilor la fațada Colegiului Național CD Loga, 8 milioane de lei la proiectul POCU, având ca beneficiari persoanele defavorizate, 4,4 milioane lei tot din fonduri europene pentru proiectul de amenajare a ruinelor din centrul orașului, 2,8 milioane lei pentru proiectul de servicii performante în Primărie. De asemenea 350.000 lei sunt alocați anul acesta pentru amenajarea Centrul de Zi pentru persoanele Vârstnice din Teiuș în fosta Vilă Popov. Pentru modernizarea a două locuri de joacă, unul în parcul general Dragalina, pentru containerele îngropate în vederea selectării gunoiului și lista rămâne deschisă”, ne-a declarat primarul municipiului Felix Borcean, care mai spune că acum are certitudinea că bugetul este unul real, față de cele din anii anteriori creionate de Horia Irimia, directorul economic suspendat pentru că a acceptat un post la Ministerul Dezvoltării în Guvernul Orban. Și nu pentru că l-ar acuza de ceva, ci pentru faptul că era evaziv în informații, dovadă excedentul bugetar de aproape 2 milioane de lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Edilul spune că a fost motivat de ambiția managerului Adrian Cican și a cuprins în bugetul pe 2020 sume importante pentru Spitalul Municipal, care ar trebui cheltuite în prima parte a anului până la alegerile locale, pentru a nu îngreuna bugetul unui viitor nou executiv.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/