Se prefigurează un nou bloc ANL în Caransebeș. Locația ideală: cartierul Jupa

Caransebeșenii ar putea beneficia de un nou bloc ANL, la mai bine de 10 ani de când au fost construite cele două blocuri din cartierul Balta Sărată, primul pentru tineri și al doilea bloc social. Proiectul se află la început de drum, adică se realizează o sinteză a investițiilor ANL pe anul 2020.

Consilierii locali au aprobat unificarea unor terenuri pentru a urgenta procedura de întocmire a documentației tehnice. În aceste condiții pe un teren de 2000 de m.p. se poate construi un bloc de locuințe pentru tineri, în regim de parter cu două etaje. Studiul de fezabilitate va cuprinde ca și cofinanțare din partea municipalității plata utilităților și sistematizării terenului în cauză, din cartierul Jupa.

Documentația a fost solicitată de către oficiul Regional pentru Locuințe Vest 5 Timișoara. Locuințele pentru tineri sunt construite prin ANL, iar după finalizarea lucrărilor sunt predate autorităților publice locale  în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuințe.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) va dispune în 2020 de un buget de investiții de 483 milioane de lei (peste 100 de milioane de euro), potrivit proiectului publicat în dezbatere publica pe site-ul MLPDA. Din suma totala, 361,4 milioane de lei reprezinta credite de angajament și 121,47 milioane de lei – credite bugetare. Cele mai multe fonduri, 454,5 milioane de lei (95 milioane de euro) se vor aloca pentru construcția de locuințe pentru tineri în regim de închiriere. Din total, circa 347,26 milioane de lei reprezinta credite de angajament și 107,26 milioane de lei, credite bugetare, anunță agendaconstructorilor.ro.