Vrei să salvezi vieţi? „Salvatori din pasiune” este răspunsul

Cuib de vise 1000x100

Săptămâna aceasta, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „SEMENIC” Caraș-Severin dă startul unei noi campanii de recrutare voluntari în cadrul programului de voluntariat „Salvatori din pasiune”.

Candidații care vor să dea curs inițiativei ISU „SEMENIC” pot participa la campania de recrutare care se desfășoară în perioada 17.02-25.03.2020, acțiune care dă posibilitatea voluntarilor de a activa în cadrul echipajelor SMURD sau alte echipaje ale pompierilor ca membri ai acestora, de a cunoaște profesioniștii, de a lucra cu ei, alături de ei.

Printre condițiile necesare pentru a face parte din echipa de salvatori cărășeni se pot enumera:
– vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Activitățile derulate alături de efectivele de pompieri vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv, în funcţie de competențele dobândite după parcurgerea programelor de pregătire.

Pe toată perioada campaniei de recrutare, candidații vor putea depune, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin din municipiul Reșița, str. Castanilor, nr.123, dosarele de înscriere, dosare care trebuie să cuprindă:

STPT job 1000x200

– cererea de înscriere (model tip);
– certificatul de cazier judiciar;
– copie după actul de identitate;
– avizul psihologic eliberat de către un cabinet psihologic;
– actul doveditor al ultimelor studii absolvite;
– adeverință medicală cu mențiunea: „Nu se află în evidență cu boli cronice”, „Clinic sănătos”, „Apt efort fizic mediu”;
– acordul părinților/tutorelui legal (doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani).

Detaliile suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obținute la numarul de telefon: 0255 211 213 sau accesând site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin: http://www.isusemenic.ro/instructiuni.pdf.

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/