Primăria Timișoara organizează dezbatere publică pe marginea proiectului privind majorarea unor taxe și impozite din 2022

Primăria Timișoara anunță că organizează o dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2022, care prevede unele majorări. Evenimentul se va desfășura miercuri, 8 septembrie, la sediul instituției, dar și pe platforma online Zoom.

Locuitorii din Timișoara sunt așteptați să vină cu propuneri și sugestii pe marginea unui document important. Primăria Timișoara informează că va organiza miercuri, 8 septembrie, la ora 17.00, o dezbatere publică în cadrul căreia va fi discutat proiectul de hotărâre care stabilește impozitele și taxele locale pentru anul 2022. Dezbaterea se va desfășura în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, aflată pe Bd. C.D. Loga, nr. 1, et. 1, dar și prin platforma online Zoom.

Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 06.09.2021, ora 12.00. Persoanele care doresc să participe online la dezbatere vor anunța până cel târziu în data de 06.09.2021, ora 15.00, intenția de participare și totodată vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării la ședința prin intermediul platformei online. Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre. Durata limită de exprimare a punctelor este de 3 minute pentru fiecare participant”, a transmis Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Vă reamintim că proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea impozitelor și taxelor locale în Timișoara pentru anul 2022 aduce o serie de modificări, printre care și creșterea impozitului pe clădiri. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, în cazul persoanelor fizice, pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă se propune o majorare a impozitului cu 20%, de la 0,08% asupra valorii impozabile a clădirii la 0,10%. De asemenea, pentru clădirile nerezidențiale, pentru anul 2022 se propune o cotă de 1,3%, în loc de 0,6%, cât este în 2021. Totodată, în cazul persoanelor juridice, pentru clădirile rezidențiale se propune o cotă de 0,10%, în loc de 0,08%.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, declara, săptămâna trecută, că este nevoie de aceste creșteri dacă cetățenii își doresc să primească servicii de calitate. „Eu cred că dacă vrem servicii de calitate în Timișoara, trebuie să ne asigurăm că avem și venituri. În același timp, trebuie să tăiem din cheltuielile de funcționare, acolo unde este o risipă de bani”, a detaliat primarul Fritz.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI!