„Sunt locuri de parcare suficiente”. Reșițenii care nu-și vor parca unde trebuie autoturismele vor genera sursă de venit pentru oraș

masini ridicate

Șoferii care își vor lăsa mașinile la voia întâmplării vor fi buni de plată, începând de miercuri, când va intra în vigoare „Regulamentul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Reșița”, aprobat de consilierii locali în ședința din luna iulie.

Mașinile staționate neregulamentar vor fi ridicate de către Serviciul Public – Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, în prezența polițiștilor locali și ai celor de la „Rutieră”. Pentru ridicarea și transportul vehiculelor, autoritățile vor percepe o taxă de 500 de lei, iar pentru depozitarea și paza lor, aceasta va fi de 100 de lei. Regulamentul va intra în vigoare de la 1 septembrie. „Ridicarea mașinilor începe la 1 septembrie. Eu sper ca reșițenii să înțeleagă și să-și parcheze mașinile acolo unde trebuie și cum trebuie, pentru că altfel nu vor face altceva decât să genereze o sursă de venit pentru oraș. Nu este rău nici așa, pentru noi, pentru oraș! Pentru ei va fi puțin mai dificil pentru că vor trebui să meargă să le plătească și să le recupereze.”, a declarat, zilele trecute, primarul Ioan Popa.

Edilul-șef le răspunde și cârcotașilor, acelor șoferi care susțin că Reșița nu are suficiente locuri de parcare și cărora le recomandă ca, la nevoie, să apeleze la alte mijloace de transport puse la dispoziție de autoritățile locale: „Sunt locuri de parcare suficiente în oraș! Cei care întâmpină dificultăți pot să utilizeze mijloacele de transport în comun. De asemenea, bicicletele le sunt puse gratis la dispoziție!”.

leader board 728 x 90 px

Vehiculul ridicat de autorități se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deținerea legală a acestuia.

FOTO: auto-expert