Primăria Caransebeș renunță la ajutor! Luptă singură cu zăpezile din această iarnă!

explo 1000x200

Sezonul rece aduce și o schimbare majoră în administrarea străzilor din Caransebeș. Este pentru prima dată, după mulți ani, când Primăria Caransebeș trebuie să se descurce singură cu deszăpezirea străzilor, prin serviciul propriu de gospodărire. Și asta pentru că administrația publică locală nu a mai atribuit parte din lucrări unei firme autorizate și încearcă să răzbată prin proprii angajați printre nămeți.

Potrivit șefului SPIR, Ion Gheorghe Ștefan, va fi un an dificil în care se va încerca o întreținere a străzilor în condiții optime. „Este un examen pe care trebuie să-l trecem. Este primul an în care vom lucra doar noi, serviciul Primăriei și lucrările vor fi destul de dificile pentru că străzile sunt sparte în urma lucrărilor de introducere a apei și canalizării. Vor fi străzi în care autoutilitarelor vor intra mai greu și zone în care deszăpezirea se va face cu greutate, carosabilul fiind spart nu poți să cureți foarte bine cu lama. Pentru zilele acestea cu ninsoare am pregătit deja echipele de noapte cu permanență. Avem stoc de material antiderapant de anul trecut, însă vom mai completa pentru a fi pregătiți”, ne-a declarat Ion Gheorghe Ștefan.autoutilitare cu nisip

Șeful SPIR a mai precizat că se va completa rezerva de nisip cu 100 de metri cubi și rezerva de sare cu 50 de tone. Pentru un sezon întreg stocul este de 400 de metri cubi de nisip și 200 de tone de sare. Și asta pentru că mai nou se folosește clorura de calciu, care nu atacă caroseriile autovehiculelor și nici carosabilul.

DSC02623

În dotarea Serviciului Public de Reparații și Reabilitări Străzi se află un camion cu sărăriță și plug, un unimog cu sărăriță și plug, două pluguri, autogreder și o mașină de intervenție cu împrăștiere manuală.

Având în vedere prima zăpadă căzută în acest sfârșit de săptămână, angajații Primăriei au ieșit la muncă. S-a acționat noaptea trecută cu un plug și patru muncitori. Intervențiile continuă și în această noapte, cu aceeași formulă de lucru.

Sursă foto principal: Arhivă