Primăria Băile Herculane are temele făcute! „Vedem ce bani putem obține!”

Administrația locală de pe Valea Cernei lucrează la întocmirea fișelor de proiect pentru viitoarele investiții pe care dorește să le implementeze cu fonduri europene. Printre obiectivele țintă se numără și câteva monumente istorice de clasă A și B.

Podul de Fontă, Podul Roșu, Grajdurile Imperiale, Vila Elisabeta sunt doar o parte din monumentele istorice ale stațiunii pe care Primăria Băile Herculane speră să le poată reabilita cu bani de la Uniunea Europeană. Pentru Vila Elisabeta, administrația locală a reușit să obțină în trecut o finanțare prin Programul Ro-CULTURA, dar pentru că banii necesari cofinanțării depășeau bugetul local al orașului, s-a hotărât retragerea proiectului în vederea reintroducerii sale pe Programul Operațional Regional 2021-2027.

„Pentru Vila Elisabeta am obținut o parte din bani dar s-au ridicat costurile cu lucrările suplimentare la jumătate și nu am avut de unde susține aceste creșteri, și atunci l-am retras de la finanțare de pe Ro-CULTURA, urmând să-l băgăm pe fonduri europene, unde partea de cofinanțare este mult mai mică. Acolo avem parte de finanțare de 20%, iar când s-a terminat proiectul tehnic în loc de 2 milioane de euro, proiectul a crescut cu încă 3 milioane și nu ne-am permis să susținem o sumă așa de mare, având în vedere că tot bugetul nostru inițial la început de an a fost de 2 milioane de euro.”, a declarat Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Miclău mai spune că pe viitorul exercițiu financiar al Programului Operațional Regional vor fi introduse pentru finanțare mai multe pasarele și poduri din oraș, parte din ele monumente istorice, dar și reabilitarea unei unități de învățământ și construirea unui aquaparc, despre care se vorbește de mai mulți ani, dar pentru care nici până în prezent nu s-a identificat o sursă reală de finanțare.

Prin POR 2021 – 2027 vrem să obținem finanțare pentru Podul de Fontă, care face legătura cu Băile Neptun, nu doar pentru că este monument istoric de categoria A, ci și pentru că ne dorim deschiderea circulației pe acesta. Ne-am mai propus reabilitarea podului de la intrarea în oraș, al Podului Roșu, precum și a pasarelei din dreptul Hotelului Hercules. Ne dorim, de asemenea, construirea unui turn de observare, chiar la intrare în oraș, iar pe infrastructura – culturală publică dorim introducerea Grajdurilor Imperiale și a cinematografului. Nu în ultimul rând, sperăm să obținem finanțare și pentru reabilitarea grădiniței vechi, care este monument istoric de categorie B, iar pe parte de turism – construirea unui aquaparc. Momentan, așteptăm deschiderea viitoarelor linii de finanțare europeană și vedem unde ne încadrăm și cam ce fel de fonduri putem obține. De curând am avut și o întâlnire cu conducerea ADR Vest și am discutat cam fiecare proiect în parte. Dânșii ne-au propus să facem fișe de proiect pentru fiecare investiție în parte, pe care le vom și înainta dumnealor și în funcție de răspunsul primit vom vedea și actele ce trebuie întocmite pentru a putea beneficia de aceste fonduri.”, a mai spus primarul orașului Băile Herculane.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/