Prima simulare la Bac, primii eliminați

În județul Caraș-Severin, astăzi a avut loc prima simulare a bacalaureatului la limba și literatura română. Deși supravegheați video, elevii nu s-au putut abține și au copiat chiar și la simulare. Urmarea a fost eliminarea din examen.

Bacalaureatul în județ a început cu stângul. Încă de la prima simulare, doi elevi ai Liceului Tehnologic Mihai Novac din Oravița s-au gândit să fenteze examenul și să copieze, drept pentru care au fost dați afară din sala de examen. Aceștia nu au ținut cont de indicațiile și procedura înainte de intrarea în sala de examen și au păstrat materialele de copiat și în sală.„ Asistenții și elevii care au asupra lor materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, precum și ziare, reviste, cărți) au primit un plic/o pungă în care să introducă toate materialele”, precizează inspectorul școlar Ion Chiosa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Nici la partea de absențe elevii nu au fost mai disciplinați. Din cei peste 3000 de elevi înscriși la simularea de limba română, aproape 1000 au preferat să nu se prezinte la proba de astăzi.

banner 1000 x 100 hd