Medicii nu trag la Bozovici

Lipsa personalului medical din spitale este o problemă întâlnită la nivelul județului, însă cele mai puternic afectate sunt unitățile spitalicești din orașele mai mici. Medicii ocolesc spitalul de la Bozovici.

Problemele județului în domeniul sănătății sunt destul de multe, însă cel mai mult îngrijorează lipsa unui număr suficient de medici pentru toate unitățile spitalicești din județ. Din păcate, cadrele medicale nu vor să lucreze în spitalul de la Bozovici, deși acesta are parte de dotarea necesară. „În momentul de față, Bozovici reprezintă cea mai mare problemă. Avem locație, dotare suficientă și dorim să relansăm asistența medicală acolo, însă avem probleme cu atragerea medicilor”, precizează Dragoș Luca, directorul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Deși la capitolul dotare unitatea spitalicească are până și ambulanță, medicii refuză să lucreze în cadrul acestui spital ceea ce generează imposibilitatea reactivării serviciilor medicale de urgență. „Dorim să redeschidem spitalul, avem și SMURD și ambulanță, avem și medici interniști, însă ne lipsesc medicii de urgență”, mai adaugă Dragoș Luca.

Chiar dacă medicii lipsesc, totuși statisticile arată că sănătatea generală a oamenilor din județ este mai bună decât în anii trecuți și rata mortalității este în continuă scădere. Direcția de Sănătate Publică anunță că, față de anul trecut, starea de sănătate a cărășenilor este mai bună. Mortalitatea a scăzut foarte mult, cea infantilă se află și ea în scădere, iar numărul cazurilor de viroze respiratorii specifice acestei perioade  s-a diminuat considerabil.