În județ se mănâncă doar vitele!

După ultimele evenimente desfășurate la nivel național, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a efectuat controale la cele două abatoare de carne de vită din județ. Caraș-Severinul a ieșit fără pată.

În urma unor controale ale  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, s-a sesizat că pe raza județului Caraș-Severin nu au existat cazuri de cabaline tăiate a căror carne să înlocuiască pe cea de vită.

În județul Caraș-Severin, ca în toată țara, au fost efectuate controale privind sacrificările de cabaline. Au fost controlate abatoarele autorizate pentru bovine din județul Caraș-Severin, două la număr, actualmente sunt trei, a mai fost autorizat între timp unul dar nu a început încă activitatea. Nu s-au constatat abateri de la reglementările în domeniu. Au fost făcute două rapoarte pe 2011 și 2012 și nu avem niciun indiciu că ar fi introduse, cu atât mai mult sacrificate, cabaline în aceste unități care nici nu sunt autorizate pentru așa ceva”, explică Ion Florin Rădulescu, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În Caraș-Severin nu există unități autorizate pentru tăierea cabalinelor. Chiar dacă nu au existat astfel de cazuri, au fost trimise la București două probe din carne tocată și produse finite regăsite în supermarketurile din județ pentru a se finaliza procesul de verificare. „Au fost trimise la București și două probe sigilate, din carne tocată și un produs finit pentru a determina specia din care fac parte. Acum așteptăm rezultatul analizelor”, mai adaugă Ion Florin Rădulescu.