Prima persoană confirmată cu noul coronavirus în Clisura Dunării! Bărbatul are şi alte afecţiuni

untitled design set 970x90 px

Temutul virus din China pare că nu a ocolit zona Clisurii Dunării! De la începutul pandemiei, prima persoană depistată pozitiv din zonă are domiciliul în comuna Pojejena, satul Divici, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, aflându-se actualmente internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița, în timp ce alte două familii cu care a venit în contact respectă măsura izolării la domiciliu.

La începutul săptămânii trecute, bărbatul din Divici, care suferă de tuberculoză, a ajuns la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă deoarece nu se simțea deloc bine. Întrucât acesta a prezentat toate simptomele caracteristice COVID-19, el a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Reșița pentru a înlătura orice bănuială în privința infectării.

„Într-adevăr, săptămâna trecută, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, din comuna Pojejena a fost depistat pozitiv. Acum, el se află internat la Secția de Boli Infecțioase, este în tratament, însă nu pe ATI. Acesta nu reprezintă un mare pericol, întrucât nu a venit în contact cu multe persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Bărbatul suferă și de alte afecțiuni printre care tuberculoză. În acest moment, două familii se află în autoizolare, mai exact opt persoane. Deocamdată, niciunul dintre contacți nu prezintă simptome specifice. Persoana infectată locuia singură”, a explicat primarul comunei Pojejena, Mira Radovancovici.

Referitor la cum a ajuns bărbatul din Divici în contact cu temutul virus, surse neoficiale dau de înțeles că totul ar fi avut legătură cu un drum efectuat la Timișoara, înainte cu zece zile ca acesta să prezinte simptomele specifice COVID-19. Se pare că bărbatul ar fi contactat noul coronavirus după ce a fost spitalizat într-una din unitățile medicale din Timiș cu scopul de a ține în frâu una din afecțiunile cu care se confrunta: tuberculoza.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/