FOTO. Spitalul „Victor Babeş” din Timișoara a fost dotat cu peste 100 de paturi pentru secțiile de boli infecțioase

Primăria Timişoara a achiziţionat 110 paturi pentru cele două secţii de boli infecţioase ale Spitalului „Victor Babeş”. Acestea au sosit ieri şi sunt de o importanţă covârşitoare pentru unitatea spitalicească, după cum declară noul director, Cristian Oancea.

La Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara se continuă procesul de modernizare. Ultimul demers a fost dotarea secţiilor de boli infecţioase cu 110 paturi electrice, cu saltea şi noptieră, având coordonare din telecomandă. Valoarea totală a investiţiei este de peste 2,6 milioane de lei şi s-a realizat cu fonduri de la bugetul local.

„La Spitalul «Victor Babeş» al Primăriei Timişoara au sosit 110 paturi care sunt achiziţionate din bani de la bugetul local. Paturile sunt pentru secţia de boli infecţioase. Această investiţie denotă implicarea noastră pentru ridicarea acestui spital, ca şi pe celelalte ale Primăriei, la cote demne de anii pe care îi trăim”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

leader board 728 x 90 px

Utilitatea paturilor este mare, spune Cristian Oancea, noul director al Spitalului „Victor Babeş”, iar achiziţionarea lor face parte dintr-un proiect mai mare de modernizare şi dotare pentru spital.

„110 paturi fac parte dintr-un acord cadru mai mare, mai extins, care ne permite să finalizăm dotarea spitalului nostru. Dacă am început cu un punct slab, acum câţiva ani, numit Pneumologie, acum această secţie ca dotare şi infrastructură arată ca cele din Uniunea Europeană. A venit rândul secţiilor de boli infecţioase pe care acum le amenajăm şi le dotăm corespunzător, spre confortul pacienţilor. Paturile sunt electrice, cu telecomandă pentru pacienţii care nu se pot mobiliza, au saltea şi noptiere. E un întreg ansamblu mega util pentru spital”, a menţionat Cristian Oancea.

În aceste zile, la Victor Babeş a sosit şi un RMN special, unic în ţară, achiziţionat pe un proiect comun cu finanţare de la Primăria Timişoara şi de la Ministerul Sănătăţii.