Președintele Dunca o ia în brațe pe Luminița Jivan și acuză DIICOT: „Nu mai construiți scenarii!”

dunca diicot

Șeful Consiliului Județean a făcut un gest de adevărată bărbăție luându-i apărarea consilierei personale, anchetate de DIICOT, dar derapează într-un atac deosebit de grav la adresa procurorilor! La fel făcuse și după un dosar instrumentat de DNA Timișoara!

Organele de cercetare penală s-au întors la Consiliul Județean Caraș-Severin, așa cum Express de Banat a anunțat ieri, în exclusivitate, în ciuda deranjului președintelui Dunca. DIICOT are în lucru un dosar penal în care sunt cercetate, printre altele, infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și abuz în serviciu. Dosarul e deschis în 2019 și o vizează și pe Luminița Jivan, actuala consilieră personală a președintelui Romeo Dunca.

Procurorii au extins recent urmărirea penală și pentru fapte ce ar fi fost săvârșite din decembrie 2020 până în prezent, motiv pentru care șeful Consiliului Județean a fost obligat să pună la dispoziția anchetatorilor fiecare document ce poartă semnătura Luminiței Jivan. Dacă e cazul! Cu alte cuvinte, o procedură obișnuită a organelor de cercetare penală, despre care Romeo Dunca ar fi putut vorbi cu transparență. A procedat însă altfel, în stilu-i deja caracteristic, pozând în victima intereselor oculte.

Mai întâi a încercat să ducă în derizoriu solicitarea DIICOT, spunând pentru expressdebanat.ro că nici măcar n-a citit cu atenție ce i se cere. Astăzi revine asupra subiectului, dar de data aceasta lansând acuzații deosebit de grave: „Instituțiile caută cu înverșunare legături mafiote ale oricui cu mine, întâmplate în mandatul actual. (…) Trecutul Luminiței Jivan e în responsabilitatea acesteia, dar legat de prezent am un punct de vedere extrem de bine fundamentat. Văzând cum derulează prezentul încep să am rezerve asupra modului în care acuzațiile trecute au fost grupate în lucrări penale care vor duce la condamnări atât de dorite de adversarii politici din PSD ai acestei femei. Eu nu am drag de foști PSD-iști sau orice alți politicieni cu iz penal, dar atunci când un om lucrează până târziu pentru a onora obligații de servici în folosul județului și când știu că cel puțin în ultimul an de când lucrează în ograda mea și pentru acest chinuit județ această femeie, mamă și fiică, e urmărită de parcă ar fi vrăjitoare nu mai pot să tac. Ce se întâmplă azi e o mare porcărie! Deși o urmăriți ca și pe un infractor periculos, nu veți găsi nimic penal legat de activitatea ei sub mandatul meu. Pentru că în afara drumurilor făcute la București în sprijinul proiectelor județene nu a greșit cu nimic. Am făcut plângeri penale clare și cu elemente suficiente la care încă nu am primit răspuns, timp în care reclamații bizare făcute de cei care au acoperit furtul la DDJ au fost instrumentate urgent. Cum se poate asta??? Ați sărit cu toții, anumiți procurori din instituțiile statului și loviți în cei care muncesc de dimineață până seara la DDJ.”

Romeo Dunca nu se oprește aici. Insinuează, așa cum o făcuse și în cazul unor procurori DNA Timișoara (vezi Președintele Romeo Dunca, cercetat de DNA!), că DIICOT Caraș-Severin acționează la comandă politică. „Nu mai construiți scenarii legând fapte din trecut cu activitatea curentă pentru că femeia asta chiar face azi mult pentru județ. Pentru trecutul eventual penal să așteptăm instanțele să se pronunțe și până atunci să o lăsăm și pe ea să trăiască câștigând o bucată amară de pâine punând cunoștințele și puterea ei de muncă în slujba acestui județ batjocorit ani la rând.”, le transmite Romeo Dunca, într-un mesaj public, procurorilor DIICOT.