Președintele Romeo Dunca, cercetat de DNA!

Nu a trecut un an de mandat și șeful Consiliului Județean Caraș-Severin trebuie să le dea deja explicații procurorilor anticorupție!

E greu de crezut că, la averea impresionantă pe care o are, Romeo Dunca ar pune mâna pe bani murdari. Surse neoficiale susțin însă că dosarul penal deschis pe numele președintelui CJ ar avea legătură cu contractele încheiate de administrația județeană cu firme ce lucrează și pentru companiile familiei sale. La fel de bine poate fi vorba și despre eventuale infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, infracțiuni ce intră în sfera de competență a Direcției Naționale Anticorupție. Și asta pentru că milionarul s-a incriminat deja în mai multe rânduri prin declarații publice legate de Consiliul Județean. Romeo Dunca a recunoscut că e anchetat de procurorii anticorupție, fără să dea însă amănunte despre obiectul dosarului. Politicianul acuză că e victima unor presiuni care se fac asupra DNA pentru a-i limita lui performanța la Consiliul Județean Caraș-Severin.

„Există în județ presiuni din toate părțile asupra bunului mers al lucrurilor. Există o intenție și un interes obscur de a se bloca activitatea. Vă spun și de unde am tras concluzia asta. Nu se poate să existe o plângere penală împotriva mea, care are câteva săptămâni, și ea să fie direct instrumentată. O aberație de fapt. Există o presiune foarte mare și ar trebui să vedem cine a început cercetarea în plângerea făcută la DNA împotriva mea, pe o temă puerilă, cine este procurorul care a dat atât de repede curs, în timp ce există alte dosare înmormântate acolo cu acuzații mult mai grave.”, a spus Romeo Dunca, lansând acuzații deosebit de grave la adresa DNA, care, în opinia sa, ar răspunde la comenzi, la presiuni, cel mai probabil, politice.