EXCLUSIV. Procurorii DIICOT, la Consiliul Județean!

diicot la cj

Procurorii DIICOT au vizitat astăzi sediul Consiliului Județean Caraș-Severin. Din spusele președintelui Romeo Dunca, aceștia au avut de lăsat o adresă. Coincidență sau nu, tot astăzi șeful CJ a transmis o solicitare în scris privind toate documentele semnate, în ultimele 11 luni, de Luminița Jivan.

Emoții în această dimineață la Consiliul Județean Caraș-Severin. Procurorii DIICOT au vizitat din nou instituția, după ce, nu cu mult timp în urmă, au trecut și pe la Direcția de Drumuri Județene. Pentru Romeo Dunca n-a fost însă nimic alarmant. Cu puțin înainte de ora 14, președintele Consiliului Județean ne-a spus că cei de la DIICOT au lăsat o adresă, dar pe care nu a apucat să o citească. „Am văzut aici, au lăsat o adresă. Nu știu, o să mă uit la ea să văd.”, a fost replica lui Romeo Dunca. Trei ore mai târziu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin ne-a povestit că vizita a avut drept scop solicitarea unor documente, dar că nu știe de la ce compartiment sau pe cine anume vizează. Cert este că nu s-a stat de vorbă cu el. „Am văzut că au lăsat o adresă acolo, n-am avut vreme. Dar au lăsat o adresă, probabil caută niște documente. Ei caută documente de acolo, din Consiliul Județean, acum nu știu la ce se referă documentele. Multe posibilități sunt, nu știu. O să le răspundem, am dat-o la Juridic. Am semnat-o așa, printre alte sute de hârtii. Vă spun că nu mă privește. Eu nu am nicio calitate, nu au venit să mă întrebe pe mine de activitatea mea. Eu am semnat să li se dea toate documentele ce se cer acolo.”

Întâmplător sau nu, la scurt timp după ce organele de cercetare penală au părăsit palatul administrativ, toate birourile, compartimentele, direcțiile și serviciile din subordine au primit în scris, de la președintele Dunca, solicitarea de a transmite cu celeritate, până vineri, la ora 13.00, Direcției Generale Juridice și de Administrație Publică Locală „toate documentele existente pe care le-a întocmit și/sau le-a semnat ori și le-a însușit prin semnătură doamna Luminița Maria Jivan pe perioada decembrie 2020 și până în prezent”. Romeo Dunca le atrage atenția subordonaților că răspunsul la solicitarea sa „va fi formulat obligatoriu în scris, urmând a fi însoțit, dacă este cazul, de xerocopia documentelor avute în vedere, în două exemplare, acte care vor fi certificate pentru conformitate cu originalul”.

Întrebat despre această solicitare care vizează activitatea Luminiței Jivan, Romeo Dunca ne-a răspuns: „Ați organizat vizita de știți mai bine decât mine? La doamna Jivan se referea (n.r. adresa de la DIICOT)? Eu nu am cerut nimic. Eu am dat-o la Juridic să vadă ce se cere și să pună la dispoziție documentele cerute. Nu știu, poate să fie Luminița Jivan, nu m-am uitat. Nu am cerut nimic. Eu cunosc activitatea doamnei Jivan și sunt mulțumit de activitatea doamnei Jivan.”, a mai spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Este cunoscut faptul că Luminița Jivan a fost angajată de Romeo Dunca pe postul de consilier personal sper finalul anului trecut, însă fosta șefă PSD i-a fost alături președintelui liberal dinainte de angajare, ajutându-l pe acesta să obțină fonduri guvernamentale și europene. Rămâne de văzut dacă vizita celor de la DIICOT are legătură sau nu cu actele semnate de Luminița Jivan sau este doar o pură coincidență că exact în ziua în care procurorii s-au întors în Consiliul Județean principala grijă a lui Romeo Dunca a fost să solicite, printr-o adresă internă, documentele semnate de consiliera sa.

CITEȘTE ȘI: Dunca: Luminița Jivan se întoarce în Consiliul Județean Caraș-Severin! A promis 100 de milioane de euro!