Preparate tradiționale servite în curtea unui castel din Timiș. Are loc o nouă acțiune Banat Brunch

explo 1000x200
În județul Timiș are loc un nou eveniment gastronomic Banat Brunch. De data aceasta, turiștii sunt așteptați în curtea Castelului Nikolici, în localitatea Rudna, pentru a degusta preparate tradiționale în umbra pomilor.
În județul Timiș continuă seria evenimentelor gastronomice Banat Brunch. Așadar, în acest sfârșit de săptămână, turiștii sunt invitați să treacă pragul Castelului Nikolici, din localitatea Rudna. În curtea castelului, la umbra pomilor, participanții vor putea servi preparate tradiționale.
În miezul verii ne întoarcem la Rudna, în umbra pomilor din curtea Castelului Nikolici! Aproape de granița cu țara vecină, Serbia, gazdele ne pregătesc chiftele sârbești cu mărar, preparate după rețetele satului, și ardei cu pastă de brânză de capră de la producătorii locali. Vă așteptăm sâmbătă, 6 august, de la ora 11.00, la o plimbare pe malul Timișului, să descoperiți nu doar amănunte din viața familiei Nikolici, ci și detalii ale florei și faunei din zonă”, transmit organizatorii.
După servirea mesei, sunt pregătite și mai multe activități. Astfel, au loc vizite în castel și la capela unde sunt îngropați membrii Familiei Nikolici, la Biserica Sârbească construită de Baronul Nikolici și la ferma de animale de la castel. De asemenea, se va realiza o plimbare pe malul Timișului, unde se află și un platan care are 400 de ani.
Totodată, copiii vor avea la dispoziție punguțe cu semințe pentru hrănitul păsărilor și animalelor din curtea castelului.
Taxa de participare la eveniment costă 100 lei, iar mai multe informații sunt disponibile AICI!