Corpuri moderne de iluminat, testate pe străzi din Timișoara

iluminat stradal
explo 1000x200

Un tronson de stradă din zona centrală a Timișoarei este iluminat, în această perioadă, cu corpuri moderne cu led și sistem de telegestiune. Acestea au fost instalate gratuit cu scopul testării eficienței lor.

Primăria Timișoara anunță că zona străzilor 20 Decembrie 1989 – C.D. Loga – Regele Ferdinand I -16 Decembrie 1989 a devenit o zonă experimentală pentru variante de iluminat public. Așadar, de curând, tronsonul din dreptul Parcului Justiției al străzii 20 Decembrie 1989 este iluminat cu 15 corpuri moderne cu led și sistem de telegestiune.

Acestea au fost instalate gratuit de Enel, ca să testăm echipamentele lor. Testarea diferitelor tipuri de sisteme de iluminat e necesară pentru a putea știi care sunt variantele eficiente și rezistente la funcționarea în rețeaua de iluminat public.  Suntem deschiși în continuare la colaborări de acest fel care dau posibilitatea să verificăm modul de funcționare în sistem al unor variante moderne de iluminat stradal. În această zonă avem tronsoane cu iluminat de 3 tipuri: sodiu, montate în 2007, leduri din 2010, fără sistem de telegestiune și leduri noi, cu sistem de telegestiune integrat. În contextul creșterii accelerate a prețurilor la energie, este esențial să adoptăm cele mai noi tehnologii, economia pe care o realizăm fiind de până la 70%”, a informat Primăria Timișoara.

Instituția anunță că are în prezent proiecte de modernizare a iluminatului stradal, cu utilizare de corpuri cu leduri și sistem de telegestiune, în diferite stadii de implementare, în valoare totală de 26 de milioane de lei.