Campionul mondial Simon Gegenheimer, prezent la inaugurarea fabricii de biciclete Corratec din Timișoara

simon gegenheimer corratec 1
explo 1000x200

Timișorenii sunt invitați să participe, sâmbătă, la evenimentul de inaugurare a fabricii de biciclete Corratec din Timișoara. Vor fi prezenți cei mai puternici sportivi din lume la escaladă și ciclism, iar seara, în Piața Unirii va fi dat startul competiției de Mountainbike Eliminator 1st Race, organizată în premieră în Timișoara. 

La inaugurarea fabricii Corratec (fostele hale Kathrein) vor participa sâmbătă, de la ora 12, proprietarii Corratec, Cielo și Konrad Irlbacher, echipa sportivă de Mountainbike Corratec la disciplina ciclism Mountainbike și 40 dintre cei mai buni sportivi la nivel mondial la disciplina Mountainbike. Dintre aceștia: Simon Gegenheimer din Germania (campion mondial; câștigătorul etapei de cupă mondială din Aalen, Germania); Gaia Tormena din Italia (campion mondial, categoria feminin); Marion Fromberger din Germania (a obținut rezultate remarcabile în etapele de cupă mondială și se antrenează pentru viitorul titlul de campion mondial, categoria feminin); Titouan Perrin Ganier din Franța (a obținut de 4 ori titlul de campion mondial); Marcela Lima din Brazilia (campionul național al Braziliei și câștigătorul sezonului de cupă mondială din Abu Dhabi); Simon Rogier din Franța (sportiv emblematic la disciplina de mountainbike); Daniel Castillo Noyola din Mexic (sportiv care a avansat la categoria profesionistă în sezonul de iarnă); Ricky Morales din Puerto Rico (campionul național al Puerto Rico, un sportiv puternic care și-a demonstrat potențialul în cadrul etapelor de Cupă Națională); Zinni Van Looy din Belgia (tânăr sportiv cu trei participări consecutive la etapele de cupă mondială din Leuven, Belgia).

Surpriza este faimosul cățărător Thomas Huber, cunoscut mai ales din filmul „To the limit!”, declarat câștigător în 2008 la Bavarian Film Awards, secțiunea film documentar. Huber a fost protagonistul filmului care prezintă viața sa și a fratelui Alexander, partenerul său de cățărări, precum și aventurile lor duse la limită.

De la ora 19.30, în Piața Unirii, cicliști de talie internațională vor lua startul competiției de Mountainbike Eliminator 1st Race, organizată în premieră în Timișoara.

Partenerii evenimentului sunt: VELOCITAS, TAZZ, BMW.

Compania Corratec a prezentat primul eBike – E-Power X Vert – realizat la Timișoara în 14 ianuarie. Aparatura automatizată de asamblare pe liniile de producție funcționează de aproape jumătate de an, iar noii angajați au fost instruiți de personalul tehnic competent ca să poată aplica standardele de calitate ale companiei. Cu fabrica de la Timișoara, Corratec va crește producția de biciclete electrice de la 90.000 la 400.000 de unități pe an. Bicicletele sunt destinate atât pieței interne, cât și exportului.

simon gegenheimer corratec 3

simon gegenheimer corratec 2