Premii, diplome, poezie și muzică. „Reșița în zece dimensiuni”, la final!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Evenimentul cultural „Reșița în zece dimensiuni”, ediția cu numărul 35, s-a încheiat aseară în sala de spectacole a Casei de Cultură. Toți cei implicați în proiectul cultural au fost răsplătiți cu diplome de instituția organizatoare.

Seara de miercuri a fost una a cuvintelor de mulțumire adresate de directorul Casei de Cultură, Marian Apostol, la finalul ediției cu numărul 35 a manifestării „Reșița în zece dimensiuni”. Instituțiile partenere au primit câte o diplomă de excelență pentru implicarea în organizare. Asta chiar dacă Primăria Reșița a fost singura care s-a implicat cu bani, suma acordată fiind de 10.000 de lei. După 10 zile încărcate de cultură, a căzut cortina. Concluziile nu sunt dintre cele mai fericite, având în vedere că, la final de maraton, Marian Apostol a refuzat să facă o comparație cu edițiile anterioare.

Resita in 10 dimensiuni 3

Cu toate acestea, ultima seară a fost marcată de o premieră. Municipiul Reșița, denumit orașul cu poeți, a dovedit că merită titulatura, astfel că ediția de anul acesta a maratonului cultural a cuprins și un concurs național de poezie, în memoria poetului Ion Chichere. Surpriza juriului, alcătuit din Gheorghe Jurma, coordonatorul Cenaclului „Semenicul”, poeții Costel Stancu și Cristian Bistriceanu, scriitorul Matei Mircioane și directorul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Clara Maria Constantin, a fost numărul mare de poeți înscriși în concurs, aproximativ 50, din toate colțurile țării, mulți dintre ei având vârste destul de fragede. Astfel, premiul I al Concursului Național de Poezie „Ion Chichere” i-a revenit lui Bogdan Alexandru Petcu din Bacău – 20 de ani, premiul II l-a obținut Ioana Vintilă din Sibiu – 19 ani, iar premiul III i-a revenit lui Gabriel Nicolae Mihăilă din Galați – 30 de ani. Premiile au constat în diplome, câte o sculptură semnată de Doru Vasiuți, dar și o sumă de bani: premiul I – 600 de lei, premiul II – 400 de lei, premiul III – 200. Au fost acordate și 4 mențiuni, 3 au ajuns în București, la Romeo Aurelian, Tudor Voicu și Anastasia Gavrilovici, iar cea de-a patra a rămas în Caraș-Severin, mai exact în Anina, la tânăra Medeea Prața (14 ani). Din păcate, Medeea (foto) a fost singura prezentă la Reșița, ceilalți premiați fiind prea departe pentru a veni până în municipiu, asta chiar dacă Primăria a fost dispusă să plătească transportul și cazarea.

Medeea Preta

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Mențiunea aceasta este una specială pentru mine. Chiar mă motivează să scriu în continuare. Pentru acest concurs am ales poeme din cartea mea, pe care am lansat-o în martie. M-am apucat să scriu poezii de mică, nu chiar atât de speciale cum sunt acestea acum, dar aveau puțină rimă. Acum, poezia înseamnă mai mult pentru mine. Înseamnă sentimente și emoție. Scriu ca să mă exprim, ca să nu uit ce simt, emoțiile pe care le trăiesc”, a declarat tânăra câștigătoare din Anina.

Ultima zi din maratonul cultural „Reșița în zece dimensiuni” s-a încheiat cu un concert de muzică folk, tot în memoria poetului Ion Chichere.

CITEȘTE ȘI:

„Reșița în zece dimensiuni”, cu un singur finanțator! Marian Apostol se bazează pe banii spectatorilor!

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/