PREMIERĂ MEDICALĂ în Caraș-Severin. Specialiștii din Caransebeș au realizat o histerectomie totală!

Cu toate că în alte spitale din țară proceduri precum operațiile laparoscopice se efectuează de ani buni, la Caransebeș s-a realizat o astfel de intervenție medicală zilele trecute, iar pentru Caraș-Severin este în premieră.

La Spitalul Municipal de Urgență din urbea de pe Timiș și Sebeș a avut loc prima histerectomie totală laparoscopică. Intervenția a fost efectuată de doctorul Bogdan Virgil Şorop, specialist obstetrică-ginecologie. Acesta a extirpat ovarele și uterul la o pacientă cu probleme, procedeu efectuat prin introducerea unei camere video de dimensiuni foarte mici în abdomen, astfel putându-se urmări pe monitor întreaga operație. Acest tip de serviciu medical beneficiază de finanțare din partea Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Recuperarea în astfel de cazuri este mai rapidă față de operația clasică. „Avantajele operației laparoscopice sunt net superioare operației clasice. Recuperarea este bună, pacienta nu are tăieturi, sângerările sunt minime, costurile spitalicești sunt mult mai reduse. Reușita unei astfel de intervenții depinde de pacient, de experiența echipei din sala de operații, dar și de dotările spitalului”, ne-a declarat medicul specialist Bogdan Virgiliu Şorop.

La reușita operației au contribuit medicii Ramona Anderca de la SMU Caransebeș și Petrică Răzvan de la Spitalul Premiere Timișoara.

CITEȘTE ȘI:

Investigații ginecologice de ultimă generație, la spitalul din Caransebeș