Dictatură în școala sanitară penală din Caransebeș! Directoare executată la ordin!

Președintele UNPR Călan, Eleonora Gavrilesc, a făcut și a obținut cam tot ceea ce și-a dorit în relația cu Inspectoratul Școlar General Caraș-Severin, iar în propria școală a măturat pur și simplu pe jos cu cei care nu i-au mâncat din palmă.

Școala Sanitară Postliceala „Carol Davila” din Caransebeș a traversat și perioade mai bune decât acum, când managerul Eleonora Gavrilesc și mai mult cadre didactice sunt trimise în judecată pentru abuz în serviciu. E vorba despre perioada în care sanitara din Caransebeș a fost condusă de Mariana Ionescu. Cel puțin așa au confirmat pentru procurori mai mulți angajați ai școlii. Problema a apărut când aceasta a exmatriculat o cursantă, pila președintelui Tineretului Social Democrat din Caraș-Severin. Cum Eleonora Gavrilesc îi era datoare Mihaelei Popovici, directoarea Ionescu a fost pusă pe liber. Ilegal!

Profesorii audiați de procurori au povestit numai lucruri frumoase despre directoarea demisă abuziv. „În opinia mea, am fost eliberată din funcție în mod abuziv pentru că profesional nu am avut nicio abatere. În situația în care se constată că am fost eliberată din funcție în mod nelegal, doresc să mă constitui parte civilă în procesul penal cu contravaloarea drepturilor salariale de care am fost lipsită. Apreciez că am fost prejudiciată moral, întrucât nu am săvârșit nicio abatere de la lege sau de la regulamentele școlare”, le-a declarat procurorilor Mariana Ionescu.

Decizia de eliberare din funcție a fostei directoare Mariana Ionescu a fost redactată la solicitarea expresă a managerului Eleonora Gavrilesc de către secretarul Ilie Miculescu, fiindu-i dictată de Ioan Pălean, nimeni altul decât juristul Inspectoratului Școlar, omul care a tras sfori pentru ca absolvenții de la „Carol Davila” Caransebeș să susțină examenele finale la Călan. Decizia a fost luată în mod nelegal de Gavrilesc, fără să se consulte cu organele de conducere ale asociației care deține școala sanitară. Procurorii au descoperit un proces-verbal din 30 iulie 2015 care ar fi fost consemnat în urma Adunării Generale din aceeași zi, numai că el a fost scris de fapt de Violeta Han, vicepreședintele asociației, câteva luni mai târziu, în 19 octombrie, la solicitarea Eleonorei Gavrilesc. „La data de 30.07.2015 nu s-a întrunit Adunarea Generală a Asociației Umanitare Societatea Doamnelor din Călan, așa cum se atestă prin procesul-verbal datat 30.07.2015”, a recunoscut Violeta Han.

Hotărârea de a schimba directorul școlii a fost luată de inculpata Gavrilesc de la sfârșitul lunii mai, comunicându-i Marianei Ionescu că de la data de 1 iunie nu va mai fi director. Gavrilesc a vorbit despre această înlocuire din funcție și cu fiica sa, ideea fiind că are nevoie de un înlocuitor apolitic, dar care să aibă legătură cu inspectorul școlar general Nicolae Grindeanu, pentru că acesta nu pică prea curând. Pălean s-a băgat și în această problemă, recomandându-i Eleonorei Gavrilesc o „fată bună”, expert ARACIP, de la Casa Corpului Didactic Caraș-Severin.