EXCLUSIV. Sponsorii PDL se toarnă între ei ca să scape de pușcărie! În joc sunt zeci de milioane de euro!

Au fost cu toții abonați la banii statului și au lucrat în slujba partidelor politice și a greilor de pe scena politică din Caraș-Severin, dar acum își scot ochii unii altora pentru a evita să petreacă ani grei în pușcărie. Baronii nu-și mai pot salva nici propria piele după ce DNA a început curățenia generală, astfel că sponsorii lor de casă se înfundă reciproc!

Marius Cîrpean, omul care în perioada de domnie a PDL-ului în Caraș-Severin a avut pe mână milioane de euro, munți de bani, nu mai ține cont astăzi de nimeni și nimic, pentru că nici măcar procurorii nu mai pot păstra la sertar sau plimba dintr-o parte în alta dosarele sale. Și s-a apucat de scris!

Cîrpean, care nu cu mult timp în urmă era pus în genunchi în curtea unei școli din Reșița, cu pistolul unui interlop la cap, a făcut jocurile PDL-ului multă vreme. A primit o mulțime de contracte din bani publici, a întors foarte mulți dintre ei, iar când lucrurile au scăpat de sub control s-a trezit fără aproape nimic. Doar cu o mulțime de datorii, cu interlopii și cămătarii aproape zilnic la ușă și cu dosarul țepelor date la bănci dosit pe cât posibil de organele de cercetare penală! PDL l-a uns la un moment dat comisar-șef la Garda de Mediu pentru a-și mai reveni din punct de vedere financiar, numai că Marius Cîrpean intrase deja într-o gaură prea mare. Iar acum, singura lui șansă pare să fie turnătoria la Parchet. Și toarnă pe toată lumea, chiar și pe cei care odinioară stăteau cu el sub aceeași umbrelă politică.

Cârpean a povestit cu lux de amănunte combinațiile pe care le-a avut cu Axente Obrejan, spre exemplu, omul lui Ghiorghioni. „În anul 2010, a venit la mine la serviciu un prieten mai vechi pe nume OBREJAN AXENTE şi m-a întrebat «cum stau cu banii», după care mi-a propus «să colaborăm», în sensul ca eu să-i emit câteva facturi fiscale pentru ca firma să-şi poată deduce din datoriile către stat, urmând ca ulterior şi el «să fie atent cu mine», în sensul că urma să-mi dea anumite sume de bani în acest sens. Am fost de acord, având în vedere faptul că la ora respectivă aveam sume mari de bani luate împrumut de la persoane fizice, unele dintre acestea trecând la ameninţări, inclusiv asupra familiei mele. Am căzut de comun acord ca într-o zi ulterioară să mă deplasez la sediul firmei EXCAV PROD S.R.L. din Oţelu Roşu, jud. Caraş-Severin, aparţinând lui OBREJAN AXENTE, fapt care s-a şi întâmplat la câteva zile, eu facturând din S.C. ADRM TRANS LOG S.R.L. către  S.C. EXCAV PROD S.R.L. un număr de trei facturi în valoare totală de 3.479.483, 12 lei, urmând ca OBREJAN să întocmească ulterior situaţii de lucrări, contracte, precum şi recepţii pe care eu urma să vin să le semnez şi ştampilez, fapt ce s-a şi întâmplat ulterior”, a povestit Cîrpean.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV: Lasă aproape 200 de oameni fără nimic

Cîrpean, pus în genunchi de gruparea Mîndriloiu!

Pentru crearea unei aparenţe de legalitate cei doi ar fi convenit ca plata facturilor să se efectueze în mod real, prin bancă, Cîrpean urmând ca ulterior să restituie banii în numerar. Lucru care s-a şi întâmplat, după cum a mărturisit Cîrpean. „Menţionez că în legătură cu cele trei facturi fiscale emise am fost la sediul firmei EXCAV PROD, unde am semnat trei contracte de execuţie lucrări şi trei situaţii de lucrări, aferente celor trei facturi, acestea fiind întocmite de către OBREJAN AXENTE, eu doar semnându-le şi ştampilându-le. E posibil să fi semnat şi procese-verbale de recepţie lucrări. Din suma totală de aproximativ 3,4 mil de lei s-au  virat în conturile firmei ADRM aproximativ 1 milion de lei, pe care după tragere i-am returnat lui OBREJAN AXENTE personal, el oferindu-mi în schimb suma de 30-40.000 lei. Specific faptul că restul de 2,4 milioane lei nu au mai putut fi plătiţi deoarece firma ADRM avea conturile blocate de terţi, nemaiputându-se încheia toată tranzacţia, adică banii dacă ar fi fost viraţi ar fi avut alte destinaţii şi nu fi mai putut fi scoşi în numerar”, a mai declarat martorul.

Și asta nu e tot! Cîrpean I-a spus procurorului de caz că la momentul semnării contractelor fictive de execuţie firma sa nu avea capacitatea de a efectua niciun fel de lucrări de amenajare şi întreţinere, deoarece toate utilajele firmei au fost predate către firmele de leasing şi toţi muncitorii au fost trimişi în şomaj colectiv cu un an înainte, respectiv 2009, astfel încât în anul 2010 nu avea niciun angajat.

Obrejan a găsit soluția și pentru diferenţa dintre suma facturată şi cea virată prin bancă către firma lui Cîrpean, respectiv aproximativ 2,4 milioane lei. „La un moment dat OBREJAN AXENTE m-a chemat la sediul firmei EXCAV PROD şi mi-a făcut următoarea propunere pentru a putea să stingă «datoria rămasă» între firma EXCAV şi ADRM, şi anume mi-a prezentat o persoană din Timişoara, căreia nu-i ştiu numele, cu care firma ADRM a făcut un contract fictiv de împrumut antedatat în valoare de aproximativ 2,4 milioane, sumă pe care o datora EXCAV firmei ADRM, urmând ca firma ADRM, neputând să-şi onoreze contractul de împrumut din lipsa banilor şi având «presiuni» fictive din partea persoanei care i-a împrumutat banii, să meargă împreună cu acesta la OBREJAN AXENTE, acesta plătindu-şi datoria către firma ADRM cu bilete la ordin cu o dată ulterioară pe care firma ADRM, respectiv eu personal am girat către o firmă menţionată de persoana care mi-a fost prezentată şi care ştiu că este din Timişoara şi cu care am făcut contractul de împrumut, urmând ca apoi să introducă biletele în bancă, încasând suma de la EXCAV”, a mărturisit același Cîrpean.

Cîrpean a recunoscut că a emis cele trei facturi fiscale către firma lui Obrejan care nu reflectau operaţiuni economice reale şi că astfel l-a ajutat pe acesta din urmă să diminueze baza de calcul pentru impozit pe profit şi TVA. Din suma respectivă, Cîrpean a reținut un comision de 5 procente şi restul banilor i-a returnat lui Obrejan. Pentru ca totul să pară cât se poate de real, au existat și trei contracte: reabilitare DJ608A, defrişare şi execuţie împrejmuire AEROPORT CARANSEBEȘ, amenajare cariera Valea Rugului. „Contractele nu au la bază operaţiuni comerciale reale. Contractele au fost redactate, tipărite, completate şi semnate la sediul  S.C. Excav Prod S.R.L.”, a mai declarat Marius Cîrpean.

Toarnă tot!

Audiat în calitate de martor și presat de dosarul creditelor bancare obținute ilegal, Cîrpean nu a făcut economie de cuvinte. A spus multe, care îi fac pe destui să tremure: „Pe o perioadă de doi ani, Obrejan mi-a dat anumite sume de bani însumând în total aprox. 150.000 de lei. În calitate de administrator, dar şi după pierderea calităţii am emis facturi fiscale fictive către alte două firme, respectiv S.C. KHINCO IMPEX S.R.L. din localitatea Voiteg, jud. Timiş, şi S.C. PAMEXIM S.R.L. din Berzovia, jud. Caraş-Severin, prima avându-l administrator pe POP NICOLAE din Voiteg şi cea de-a doua pe ANDREAŞ ISAC din Berzovia”.