PREMIERĂ: Jocurile regionale Special Olympics, organizate la Reșița! (VIDEO/FOTO)

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Timp de două zile, în municipiul reședință de județ s-au derulat Jocurile regionale pentru persoanele cu dizabilități, la care s-au înscris 150 de participanți cu vârste cuprinse între 8 și 40 de ani.

Competiția sportivă a fost organizată de Fundația Special Olympics România, înființată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mișcării sportive internaționale, dedicată persoanelor cu nevoi speciale. Misiunea forului este aceea de a integra în mișcare sportivi cu dizabilități intelectuale din toată țara.

150 de persoane cu deficiențe de la Centrele „Primăvara”, „Aurora”, „Maria” și „Speranța” din Reșița, dar și din alte opt județe ale Regiunilor Vest și Centru s-au înscris la competițiile de înot, gimnastică, badminton și bocce. „Sunt persoane cu dizabilități intelectuale, cu deficiențele asociate. Acest gen de competiție are loc de două ori pe an și mă refer aici strict la jocurile regionale. Împărțim țara în două părți, vrem să aducem în atenția comunității locale persoanele cu deficiențe intelectuale, ca oamenii să le vadă, să le aprecieze și să își schimbe un pic optica în ceea ce le privește. Practic, scopul este să le îmbunătățim calitatea vieții”, a declarat, pentru Express de Banat, Katharina Kiss, director de marketing la Fundația Special Olympics.

Rezultate bune pentru copiii de la „Primăvara”

Participanții au fost stimulați să dea tot ce au avut mai bun, astfel încât să ocupe un loc fruntaș. „Copiii s-au înscris la probele de gimnastică și la cele de bazin. Aproximativ zece s-au calificat și în finalele de badminton. Este singura acțiune la care pot participa și își pot pune în valoare aptitudinile”, a declarat Alina Buda, kinetoterapeut la Centrul „Primăvara” din Reșița.

Participanții s-au declarat încântați de organizarea activității și de faptul că au putut evolua în aplauzele publicului. „Sunt foarte bucuros, am participat la proba de badminton și am luat locul doi. Aș fi vrut să câștig premiul cel mare, adică locul întâi, dar mă mulțumesc și cu atât”, a spus Sebastian, ocupantul locului doi la proba de badminton, 10 – 11 ani.

Voluntarii au fost de folos!

untitled design set 970x90 px

Acțiunea a mobilizat și 50 de voluntari, care s-au declarat bucuroși să poată fi prezenți la manifestare. „Am fost invitați să-i ajutăm pe participanți să parcurgă toate probele: badminton, gimnastică și bocce. De asemenea, ieri seară le-am organizat o mică petrecere, unde i-am învățat o serie de dansuri, jocuri, dar nu numai”, a precizat Andreea Dițescu, coordonator al Grupului Local de Tineret.

YouTube video

Și Liga Studenților s-a implicat activ în acțiune. „Am venit cu un număr de aproximativ 20 de voluntari. A fost o activitate nouă pentru studenți, având în vedere că noi, cei de la Ligă, ne ocupăm mai mult cu activitățile dedicate tinerilor care studiază la UEMR. Suntem bucuroși că am fost parteneri în proiect și cu siguranță ne vom implica din ce în ce mai mult pe viitor, deoarece acești copii merită să fie priviți altfel de către noi”, a declarat vicepreședintele Ligii Studenților, Loredana Tismănar.

Sprijin de la „județ”

Consilierul pe probleme de sport din cadrul Consiliului Județean, Liliana Dacica, a fost reprezentantul forului la acțiune. „Jocurile regionale Special Olympics sunt organizate pentru prima dată la Reșița și în Caraș-Severin. Consiliul a contribuit, alături de parteneri, cu premii-ajutor în sprijinul organizării, deoarece, zic eu, este una dintre cele mai mari manifestări de gen din județ și, sperăm noi, nu ultima”, a declarat Liliana Dacica pentru www.expressdebanat.ro .
Primăria Municipiului Reșița, Consiliul Județean, Universitatea „Eftimie Murgu” și Clubul Rotary au fost un real sprijin în organizarea competiției.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636390604146″]

banner td untitled design set 970x90 px

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Si cand te gandesti ca in redactia lui expressdebanat, un asa zis jurnalist sub acoperirea anonimatului foloseste asemenea cuvinte ca replica la un comentariu critic al unui cititor handicapat grav: “Lasati-l ba in pace….e senil mosu….Nu ai ce cere de la un om paralizat si de la unu nascut idiot….in persoana lui U…“Vezi mai jos reproducerea abjectelor reflectii a unuia ce doar om nu poate fi considerat!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/