Prelungirile l-au salvat pe Gurgu

Bănuit de blat, meciul dintre FCM 2012 Reşiţa şi Vulturii Lugoj s-a terminat cu victoria rosso-nerilor după un gol marcat în ultimele secunde de joc.

Echipa lui Roco Sandu nu mai putea face mare lucru în acest campionat, poate doar să prelungească seria pozitivă din returul campionatului. În schimb, Lugojul avea nevoie mare de cel puţin un punct pentru a-şi mări şansele de a rămâne şi la anul în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. În acest context s-a vehiculat ideea unui blat, alimentată şi de faptul că primarii celor două oraşe au aceeaşi culoare politică. Cursul jocului le-a dat apă la moară celor care au crezut într-un aranjament, astfel că preşedintele Carol Gurgu a avut din nou viaţă grea cu suporterii, care i-au cerut demisia şi l-au catalogat drept „vânzător”. Fără câţiva jucători de bază, FCM a deschis scorul în minutul 4, când Costescu a profitat de o gafă monumentală a portarului oaspeţilor. Lugojul a ieşit la joc şi a dominat minute bune în Valea Domanului. Golul egalizator a picat în minutul 31, după o fază la care reşiţenii au reclamat, pe bună dreptate, fault la portar. La pauză, Roco Sandu i-a cerut explicaţii centralului pentru faptul că nu a fluierat nimic şi a fost trimis în tribune pentru partea secundă, care a debutat sub semnul dominării Vulturilor. La zece minute de la reluare, arbitrul a văzut, de data aceasta corect, henţ în careul reşiţean. Ploscariu a marcat pentru 1-2 şi fanii au început să sancţioneze „blatul”. Lucrurile s-au mai liniştit în minutul 80, când Staicu a egalat la doi şi a sărbătorit golul pe gard, cu suporterii din Guardia Rosso-Nera. Lovitura de teatru a venit în prelungiri, când Staicu a realizat dubla şi a marcat pentru 3-2, spre uşurarea preşedintelui Carol Gurgu şi dezamăgirea lugojenilor, care trebuie să tremure până în ultima etapă.

 

,,S-au făcut speculaţii, poate era normal, dar, după cum a spus-o şi preşedintele nostru, nu jucăm pentru nimeni, jucăm pentru noi, avem un blazon de apărat. În condiţiile în care am jucat, fără vreo cinci-şase titulari, cred că nu supăra pe nimeni un 2-2. Am avut, în opinia mea, şi un arbitru ostil, dar contează mai puţin asta. Am terminat meciul cu trei jucători născuţi în 1995, cu improvizaţii pe anumite posturi şi nu era nicio problemă dacă am fi făcut 2-2”. Roco Sandu, antrenor FCM 2012 Reşiţa

,,Nu e prima dată când pierdem în astfel de condiţii. Este inadmisibil să dai două goluri în deplasare şi să pierzi. Am dat şi trei la Reşiţa, cu Muncitorul, şi am pierdut cu 4-3, tot în ultimul minut de joc. Avem nevoie de jucători cu experienţă pentru astfel de momente, jucători pe care noi nu-i avem. Din păcate, atât am putut. Noi ne-am jucat şansele corect”. Remus Steop, antrenor Vulturii Lugoj

 

 

Comments

 1. Petru Fuchs says:

  Nu cred ca mai exista in lume vreo publicatie cat de cat onorabila care in cadrul unei cronici de la un meci de fotbal sa nu publice echipele care au jucat!! Vezi expressdebanat, caon, argument,7 zile!!! Am activat 35 de ani in jurnalistica sportiva dar niciodata nu am uitat de adevaratii actori – JUCATORII! Nu mai comentez faptul ca in aceasta cronica nu este pomenit nici REZULTATUL MECIULUI!!

 2. UltrasGrn says:

  Respect jucatorilor , respect Roco , Staicu un caracter deosebit ! Demisia Gurgule !

 3. Petru Fuchs says:

  Rezultate foarte bune pentru echipele carasene in ultima etapa a seriei a 4-a a Ligii a 3-a:
  Flacara Faget – AFCM 2012 Resita 0-2
  Autocatania Caransebes – Minerul Motru 3-1
  Bravo jucatorilor rossoneri pentru returul fulminant, felicitari antrenorilor Roco Sandu, Vali Bocsa si Adrian Ciocan precum si presedintelui Carol Gurgu!