Pregătiri pentru Institutul Oncologic de la Timișoara. Începe demolarea unei părți din scheletul clădirii de pe Torontalului

Scheletul cladirii de pe Calea Torontalului din Timisoara care ar fi trebuit sa fie spital municipal

Autoritățile fac pași pentru construirea, la Timișoara, a primului Institut Regional Oncologic din orașul de pe Bega. Acesta ar urma să fie ridicat pe scheletul clădirii care a fost construit în anii 90 pe Calea Torontalului, cu destinația inițială a unui spital municipal. 

O parte din clădire, care nu se pretează viitorului Institut Oncologic, ar urma să fie demolată. Așteptările sunt ca acest lucru să se întâmple până la finalul anului.

„La acea clădire de pe Calea Torontalului cred eu că anul acesta va începe demolarea părții care trebuie demolată, în următoarea perioadă. Sper în următoarele două-trei săptămâni, mai lipsesc unul sau două avize, Guvernul României să adopte o ordonanța de urgență care va permite preluarea de către CNI a investiției, iar CNI să deruleze în regim de urgență licitația, după care să înceapă partea de demolare și evident de construcție a acelui spital atât de așteptat în Timișoara.”, a declarat deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

publicitate ziar expresb 1000x100

Finanțarea pentru realizarea Institutului Regional Oncologic la Timișoara va fi asigurată prin PNRR. Noul spital ar urma să aibă 250 de paturi pentru spitalizare de zi, ambulatoriu, zonă de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcțional), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară și un centru pentru transplant medular și afereză celule stem. Spitalul va avea și un centru pentru primirea urgențelor oncologice, respectiv zone de studiu și cercetare.

CITEȘTE ȘI: Institutul Oncologic de la Timișoara, încă în stadiu de machetă. S-a mai făcut totuși un pas