Institutul Oncologic de la Timișoara, încă în stadiu de machetă. S-a mai făcut totuși un pas

randare viitorul institut oncologic de la timisoara
stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Ministerul Sănătății a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru mult promisul Institut Oncologic de la Timișoara. Anunțul a fost făcut de deputatul PSD de Timiș Alfred Simonis. 

Investiția privind primul Institut Regional Oncologic de la Timișoara va costat 1,5 miliarde de lei. Banii vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Institutul Regional de Oncologie din Timișoara este cu un pas mai aproape de realizare, indicatorii tehnico-economici fiind aprobați de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național. Unitatea sanitară va fi construită pe Calea Torontalului din Timișoara și va pune la dispoziția pacienților 250 de paturi, șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem.”, a anunțat parlamentarul PSD de Timiș, Alfred Simonis.

publicitate ziar expresb 1000x100

Astăzi, pe Calea Torontalului se află doar un schelet al unei clădiri ridicată în anii 90, cu destinația inițială de spital municipal. Acest schelet ar urma să fie consolidat, iar clădirea remodelată, cu o extindere a imobilului.

Absența unui institut oncologic la Timișoara, în orașul premierelor naționale în transplant, a făcut ca numărul acestor proceduri să scadă de la an la an, au atras atenția medicii, de-a lungul timpul. În aceste condiții, bolnavii oncologici aleg alte orașe ale țării în care sunt institute de oncologie, deși sunt nevoiți să se conformeze unei liste de așteptare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/