PP-DD trimite o ,,scrisoare deschisă către poporul român”

Partidul Poporului – Dan Diaconescu reacționează la recent aprobata Ordonanţă de Urgenţă pentru reglementarea unor măsuri privind funcţionarea administraţiei publice locale și transmite prin intermediul presei o scrisoare deschisă. 

PP-DD ,,rămâne consecvent valorilor şi principiilor promovate în faţa electoratului” și ,,se pronunţă încă o dată, ferm, împotriva migraţiei politice”, se precizează în documentul făcut public și la nivelul județului Caraș-Severin de secretarul executiv al formațiunii locale, Bianca Bittermann.

PP-DD consideră că ,,nu este afectat de consecinţele Ordonanţei de Urgenţă, întrucât aleşii locali ai partidului rămân fideli electoratului şi Proiectului celor 100 de puncte promovat de Dan Diaconescu”. Pe de altă parte, conducerea acestui partid face observația că ,,voturile românilor nu se vor mai regăsi în reprezentarea corespunzătoare a mandatelor din administraţia publică locală”. Mai mult, se subliniază că e posibil ca ,,partide care nu erau înfiinţate la data alegerilor locale din iunie 2012 sau nu se regăseau pe buletinul de vot să aibă azi reprezentanţi în administraţia locală, fără a primi legitimarea supremă, votul românilor”.

În scrisoarea deschisă, redactată de la nivel central, ,,PP-DD face apel la echilibru, discernământ, precum şi la bunul simţ consacrat al românului, care va acorda votul cu maximă atenţie doar celor care le reprezintă cu adevărat interesele”.

PP-DD a sesizat instituţia Avocatul Poporului, cerând contestarea la Curtea Constituţională a aceastei Ordonanţe de Urgenţă ,,care legitimează traseismul politic”.