Numărul parlamentarilor PNL este în scădere. Și Laurențiu Tocuț și-a dat demisia!

Fostul deputat liberal s-a alăturat mișcării conduse de Călin Popescu Tăriceanu. Motivele nu au fost făcute publice, însă din discursul său reiese clar o supărare la adresa liderilor PNL.

Mai mulți deputați liberali, dar și 6 senatori ai PNL au părăsit formațiunea politică, întărind rândurile fostului premier al României, Călin Popescu Tăriceanu. Și cărășeanul Laurențiu Tocuț a luat aceeași decizie.

,,Principiile Partidului Liberal Reformator sunt mai apropiate de ale mele. În rest, pot spune că am recurs la acest gest din motive personale, dar și politice, pe care prefer să nu le comentez. Ceea ce pot să spun e că am avut o colaborare extrem de bună cu cei doi vicepreședinți din Caraș-Severin, Marcel Vela și Sorin Frunzăverde, care au parte de toată stima mea, a spus deputatul PLR pentru www.expressdebanat.ro .

Reamintim că în vară PNL l-a pierdut și pe parlamentarul liberal Iosif Secășan, care și-a dat demisia din Senatul României, însă fără a pleca la un alt partid.

Așadar, deși în urma alegerilor din toamna lui 2012 liberalii au avut 3 parlamentari, acum au mai rămas cu unul singur: Valentin Rusu, deputat în Colegiul Oravița-Anina.

Rămâne de văzut ce alte schimbări vor avea loc pe scena politică din Caraș-Severin.

 

Comments

 1. Resiteanul liberal says:

  Stim cu totii ca este miscarea de rezerva a lui Vela !
  Daca nu ies bine PNL-PDL la alegerile prezidentiale,Vela are o intrare,fie ea chiar pe usa din dos,a lui Tariceanu. I-a dat un deputat,la momentul actual,un vot important pentru Tariceanu,iar recunostiinta vechiului coleg o va avea la momentul potrivit.
  Bravo Vela,incepi sa-l depasesti pe Frunzaverde la jongleriile politice !
  Intre timp am gasit o declaratie,nu foarte veche a dl deputat Tocut,in care sustine ca : Nu m-a contactat nimeni din aripa lui Tăriceanu să mă convingă să îmi schimb decizia, pentru că acest lucru este imposibil.
  https://expressdebanat.ro/reactii-la-cald-despre-ruperea-usl-vezi-ce-au-spus-liderii-liberali-din-caras-severin/
  Cine l-a facut sa-si schimbe decizia ?

 2. john says:

  Cine?Vela, binenteles.Nu pleca Tocuț fără acordul Jupanului !