E cert! Partidul Național Liberal aderă la PPE. Vezi ce a spus Sorin Frunzăverde!

În urmă cu doar câteva momente, vicepreședintele PNL coordonator al relației cu PPE a postat  pe pagina sa de Facebook un comunicat de presă cu privire la stadiul negocierilor cu Partidul Popular European.

Pionul principal al negocierilor liberale cu PPE, Sorin Frunzăverde, a participat astăzi, la Bruxelles, la întâlnirea Grupului de lucru numărul 3 din PPE, responsabil cu primirea membrilor aplicanți în partid.

,,Reprezentanții PPE în Grupul de lucru numărul 3 au hotărât să recomande Adunării politice, care va avea loc pe 11-12 septembrie, primirea Partidului Național Liberal în PPE. Acest demers politic confirmă, totodată, intrarea europarlamentarilor PNL în grupul parlamentar PPE din Parlamentul European”, a precizat Sorin Frunzăverde pe site-ul de socializare, în comunicatul de presă postat.

Pentru Express de Banat, liderul liberal a precizat ce înseamnă decizia de astăzi: ,,Înseamnă că fuziunea cu PDL are consistență și pe plan european. A fost corectă opțiunea europarlamentarilor PNL de a adera la grupul PPE din Parlamentul European. Înseamnă că, din acest moment, în România există un partid de dreapta foarte puternic care, după ce fuziunea se va realiza și juridic, va reprezenta o foarte puternică formațiune de dreapta și în plan intern, și pe plan european. Până atunci îi spunem Alianță sau, și mai frumos, dreapta română”, a declarat Sorin Frunzăverde.