PP-DD rămâne fără consilieri municipali la Reșița. A ,,căzut” încă un viceprimar!

Lovitură de teatru pe scena politică din Caraș-Severin, după ce o parte din aleșii locali au decis să treacă de la partidul aflat la guvernare, PSD, la PDL. În timp ce asta se întâmplă în comune, în Consiliul Local Reșița soarta PP-DD mai atârnă de un singur ales.

Deși PP-DD a intrat în urma alegerilor locale cu 5 aleși în Consiliul Municipal Reșița, acum partidul a mai rămas cu unul singur: Lucian Voina. Asta, după ce Florin Țurcaș a trecut la PSD, iar Florian Pascu și Dorin Turău, care recent a jurat să apere interesele reșițenilor, au semnat adeziuni la UNPR. Gestul lor este criticat de cei care conduc partidul, dar apreciat de liderii pe care au ales să îi urmeze.

,,În ciuda acestui acord politic, PSD n-a vrut să țină cont în urma negocierilor de protocol și, mai mult decât atât, pe ușa din dos racolează oameni, lucru cu care eu, care sunt un om cu principii și cu idealuri, nu pot fi de acord pentru că nu este normal, a spus președintele PP-DD Caraș-Severin, Valentin Blănariu.

Gheorghe Țurcaș, fost membru al PP-DD și un real opozant al primarului Mihai Stepanescu în ședințele de consiliu, a decis să devină coleg de partid cu acesta. Spune că poate lăsa în urmă neînțelegerile și că ar fi schimbat partidul din propria sa convingere și nu pentru că i s-ar fi promis ,,cadouri” în schimb. ,,Din PSD cred că se poate face ceva pentru oameni. Cu alt partid nu cred că pot ajuta cetățenii. Au fost neînțelegeri (nr: cu primarul), dar să sperăm că trecem peste ele fără probleme. Și pe parcurs voi face scandal, dacă este cazul. Nu am cerut nicio funcție și nici să mă regăsesc pe liste la următoarele alegeri. Ce să le cer?! Luna de pe cer!? Ce funcții? Sunt tot consilier, n-am nevoie de nimic, nu vreau nici consilii de administrație, a declarat Țurcaș pentru www.expressdebanat.ro.

Alți doi aleși ai PP-DD, Florian Pascu și Dorin Turău, au trecut la UNPR. ,,Sincer, noi nu am luat cu forța oamenii aceștia. Trebuie avut în vedere că domnul senator Purec este la UNPR, iar unii dintre ei îi sunt mai apropiați, alții sunt apropiați de mine. Știți, în viață sunt și legăturile astea, personale, a explicat deputatul Ioan Tabugan.

În ce-l privește pe cel de-al cincilea ales al PP-DD, Ion Amariei, acesta a ales să rămână independent.

Schimbare de vice la Zăvoi
În comuna cărășeană s-a petrecut un lucru mai puțin obișnuit în această perioadă. Un ales al PSD a trecut la PDL și, mai mult decât atât, astăzi a fost ales un viceprimar din opoziție. Cum Ion Scorobete, edilul-șef al localității, este suspendat din funcție pe motiv de corupție, practic, democrat-liberalul este noul lider al consiliului local și al executivului din comună. Noul viceprimar este Daia Vantu (PDL).

,,Astăzi s-au făcut schimbările, în ședință extraordinară de consiliu local. Spiritele au fost calme, ne-am întrunit cu toții, fără ca vreun ales să fie absent. Am propus ca Daia Vantu să fie noul viceprimar și s-a votat cu 8 voturi pentru și 5 împotrivă. Inițiativa schimbării viceprimarului a plecat de la grupul consilierilor PDL”, a spus Doru Cîrdei, consilier local democrat-liberal.

Fostul viceprimar, Ilie Marica, a părăsit și el partidul pe lista căruia a fost ales și a migrat dinspre PNL spre PSD, dar cu toate acestea a suferit o groaznică înfrângere.

Reamintim că până acum 2 viceprimari de orașe au fost schimbați: la Oravița și Oțelu Roșu. Toate aceste modificări se produc în urma Ordonanței privind migrația adoptată de Guvern, prin care aleșii pot părăsi în termen de 45 de zile partidul pe lista căruia au fost aleși fără să își piardă mandatul.

Comments

  1. ovidiu says:

    CURVE !!!