Zeci de elevi au împărțit masa de conferință cu prefectul județului

Cu ocazia Zilei Europei, reprezentanții Prefecturii și-au deschis larg porțile pentru a-i primi pe liceenii reșițeni. Învățăceii au stat la aceeași masă cu Silviu Hurduzeu, care le-a prezentat o sinteză a muncii sale, precum și o serie de sfaturi care să-i ducă spre succes.

Întâlnirile cu elevii au avut loc în sala de ședințe a Prefecturii. Elevilor le-au fost prezentate mai multe filmulețe explicative despre piața muncii și oportunitățile pe care Uniunea Europeană le oferă atât în domeniul învățământului, cât și în domeniul locurilor de muncă.

Vizibil intimidați de sfaturile primite de la prefect, elevii nu au îndrăznit să pună foarte multe întrebări. Cu toate acestea, ziua petrecută la instituția care veghează asupra județului i-a încântat. Nici sfaturile venite din partea lui Silviu Hurduzeu nu au fost trecute cu vederea. Cu toții au înțeles necesitatea studiului pentru a atinge culmile succesului.

Mi-a lăsat o impresie foarte plăcută această vizită, a fost o experiență inedită. Ne-a făcut plăcere să venim, am aflat multe lucruri noi de care până acum nu știam și sunt foarte încântată”, a explicat Daiana Giuricici, una dintre elevele prezente la întâlnire.

Cred că domnul prefect își face foarte bine treaba, am aflat ce presupune această instituție. Am primit și sfaturi, mai ales să învățăm pentru a putea ajunge ceva în viață”, a mai explicat una dintre eleve.

Mulți dintre cei prezenți iau chiar în considerare să-l urmeze pe Silviu Hurduzeu la funcția de prefect al județului Caraș-Severin. „Astăzi am avut, cu ocazia Zilei Porților Deschise, o activitate interesantă pentru noi, în care domnul prefect ne-a vorbit despre lucrurile pe care le face el, dar ne-a dat și sfaturi despre meseriile pe care putem să le urmăm în viitor. Mi-ar plăcea să ajung prefect al județului pe viitor, ar fi o experiență frumoasă”, a explicat Adrian Buc, unul dintre liceeni.

Silviu Hurduzeu s-a arătat și el foarte încântat de acțiunile desfășurate în cadrul instituției pe care o cârmuiește. „La nivelul Prefecturii din Caraș-Severin astazi, cu ocazia Zilei Europei, a fost organizată Ziua Porților Deschise și ne bucurăm de prezența elevilor din liceele din Reșița. Au fost primiți în sala de conferințe a Prefecturii, am discutat cu ei despre semnificația zilei de 9 mai pe de o parte și despre Uniunea Europeană, despre instituțiile UE și avantajele pe care le oferă faptul că România este stat membru cu drepturi depline. De asemenea, le-am adus la cunoștință ce facilități pot avea ei ca elevi, dar și ca viitori angajați”, a explicat acesta.

Comments

  1. Adryan Buca says:

    Ma cheama Adrian Buca nu Adrian Buc X-(