FOTO: Zeci de steguleţe au fluturat de 9 Mai la Bocşa!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Sala de şedinţe a Consiliului Local Bocşa a fost invadată astăzi de cetăţeni, şi nu este vorba de aleşii urbei, ci de cei mai tineri locuitori ai oraşului. În prezenţa edilului-şef Eugen Cismăneanţu, aceştia au marcat, aşa cum se cuvine, data de 9 Mai, Ziua Europei.

Bucuria, ţipetele şi zecile de steaguri ce simbolizează tricolorul românesc şi cel al Uniunii Europene au fost evidenţiate într-o atmosferă deosebită la Primăria Oraşului Bocşa, după ce un număr mare de elevi a venit să marcheze Ziua Europei. Însoţiţi de cadrele lor didactice, copiii din clasele primare ale Liceului Teoretic ,,Tata Oancea” au luat parte la o scurtă lecţie de istorie susţinută de profesorul Mihai Vişan, după care s-au delectat cu prăjituri şi suc.

,,Cetăţenii uită tot mai mult semnificaţia zilei de 9 Mai, însă e bine de ştiut că această zi are o triplă semnificaţie pentru poporul român. Este vorba despre Ziua Independenţei, proclamată în 1878, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei care, alături de steagul, imnul, deviza şi moneda unică, face parte din simbolurile Uniunii Europene”, a precizat profesorul Mihai Vişan.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157644577696112″]

promovare banner maxagro

Deşi atenţia celor mici nu a fost îndreptată în mod deosebit spre spusele dascălului, copiii au rămas cu câteva lucruri în minte. ,,În fiecare an marcăm Ziua Europei pe data de 9 mai, făcând mai multe activităţi. După ce facem steguleţe la şcoală mergem şi le fluturăm prin oraş. Este o zi importantă şi trebuie sărbătorită”, a spus Sorin Pipercă, elev în clasa a treia. ,,Am marcat împreună cu colegii şi doamna învăţătoare o zi specială pentru români.  Am făcut la şcoală steagul Uniunii Europene cu cele 12 steluţe şi am venit cu toţii la primărie, unde am fost primiţi cu suc şi dulciuri”, a povestit Florin Florescu, elev în clasa a doua. Natalia Olariu, cu doi ani mai mare, spune că ,,pe 9 mai au avut loc trei evenimente importante şi de aceea ziua este sărbătorită în fiecare an prin diverse activităţi”.

Pentru ca întâlnirea de astăzi să fie posibilă şi pentru a marca aşa cum se cuvine ziua de 9 mai şi-au adus contribuţia atât cadrele didactice ale Liceului Teoretic ,,Tata Oancea”, cât şi Primăria, Consiliul Local şi Casa Orăşenească de Cultură din Bocşa. ,,Ne-am dori ca toţi tinerii care au fost prezenţi să devină cetăţeni maturi ai României, ai Europei şi să arate, dacă mai trebuie arătat, că România este o ţară foarte importantă în Uniunea Europeană”, a concluzionat Dan Liuţ, managerul casei de cultură.

Ziua Europei este celebrată anual pe data de 9 mai şi are o semnificaţie aparte în calendarul european, fiind primul pas către crearea a ceea ce este astăzi Uniunea Europeană.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/